Dat wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Hierbij wil ik graag reageren op 'Dat wil ik 'effe' kwijt... Afval: het dreigt een rotzooi te worden'.

Graag wil ik reageren op het artikel van Harman Kloos; het is mij uit het hart gegrepen. De gemeente legt steeds meer taken over afval scheiden bij de burger neer, waardoor het systeem steeds ingewikkelder wordt en vooral: niet goedkoper.

Men zal bij het rekensommetje van Harman wel de opmerking maken: de som klopt niet, we krijgen er tenslotte een kliko bij. We hebben dan al 4 kliko's! En dan nog moet je met je glas naar de glasbak. In mijn buurt proberen de meeste mensen de kliko's in hun fietsenschuurtje te zetten. Met 4 kliko's passen daar nauwelijks nog fietsen bij.

Milieuvriendelijk
De gemeente doet dit waarschijnlijk onder het mom dat dit o zo milieuvriendelijk is. Dat is het helemaal niet! De afvalscheiding door burgers (de voorscheiding) is helemaal niet zo efficiënt. De grotere afvalbedrijven hebben allang geïnvesteerd in apparatuur en technieken om het afval op hun afvalstations te scheiden (nascheiding). Deze nascheiding is efficiënter én van betere kwaliteit dan de voorscheiding die de gemeente als taak aan haar burgers uitdeelt.

Oproep
Ik heb dezelfde oproep als Harman: gemeente, keer terug op uw pad van ideologische luchtfietserij en laat het afvalscheiden over aan de professionals in plaats van aan burgers. Dat is veel beter voor het milieu en goedkoper!

Ronald Hoorman, Maartensdijk