Logo vierklank.nl
 Op de voorgrond het Senioren Harmonie Orkest, o.l.v. Ton van Overdam, met het massaal toegestroomde publiek op de achtergrond.
Op de voorgrond het Senioren Harmonie Orkest, o.l.v. Ton van Overdam, met het massaal toegestroomde publiek op de achtergrond.
Muziek

Zomerconcert bij Beerschoten

Zondag was alweer het 3de zomerconcert van dit seizoen. Ook deze keer waren er veel belangstellenden. Voor de pauze was er een optreden van het Senioren Harmonie Orkest Provincie Utrecht o.l.v. dirigent Ton van Overdam. Het orkest met alleen leden van 60 jaar en ouder speelde vol overgave, met werken van o.a. Georg Gershwin. Het was goed te horen dat hier vooral ervaren musici speelden. Veel indruk maakte het orkest, met blazers en een slagwerker, met het melancholische 'The Lady Caliph'. Dit is Ennio Morricone 's hoofdthema uit de film La Califfa.

Na de pauze was er een optreden van het Soester Knollenkoor 'Apollo' o.l.v. Jan Roels. Zij zingen alleen bekende Nederlandstalige liederen. Dit koor wist direct al de stemming er goed in te brengen. Met het lied 'Daar in dat kleine café aan de haven' werd enthousiast meegezongen en vooral ook meebewogen. Maar ook met het bekende 'Als ik boven op de Dom sta' zong het publiek massaal mee.

Het is opvallend dat de Stichting Zomerconcerten telkens weer een programma weet te bieden waar het publiek (ook van buiten de gemeente) zichtbaar van geniet. Op 3 september is al weer de laatste uitvoering van dit seizoen.           (Frans Poot)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>