Het GroenLinks team is blij met het enorme sponsorbedrag dat is gerealiseerd.
Het GroenLinks team is blij met het enorme sponsorbedrag dat is gerealiseerd.

Nacht van de Vluchteling

Algemeen Algemeen

Een team van GroenLinks-leden uit de provincie Utrecht, waaronder Bilts gemeenteraadslid Henk Zandvliet, nam in de nacht van zaterdag op zondag deel aan een sponsorwandeling van 40 kilometer ten bate van de Stichting Vluchteling.

Om middernacht werd het startsein gegeven door BN-er Johnny de Mol waarna de tocht begon: van Amsterdam naar Broek in Waterland en via de IJsselmeerkust weer terug naar de hoofdstad. Even voor 10 uur 's ochtends waren de wandelaars weer op het punt van bestemming. Henk Zandvliet: 'Ik vond het een pittige uitdaging, maar ik kon daarna gelukkig weer thuis onder de douche en mijn bed in. Ik heb daarom heel veel respect voor mensen, vaak kinderen, die op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking, vele dagen lopen en uiteindelijk terecht komen in een vluchtelingenkamp. Het is goed dat er organisaties zijn zoals de Stichting Vluchteling die daar zorgen voor noodhulp'.

Opbrengst
In totaal zamelde het GroenLinksteam een bedrag in van ruim 9000 euro en de totale opbrengst van de 5000 deelnemers bedraagt meer dan anderhalf miljoen. Het geld is bedoeld voor water, voedsel, onderdak en medische zorg aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Het is overigens nog steeds mogelijk om een sponsorbijdrage over te maken via: www.nachtvandevluchteling.nl.