Opstandingskerk helpt Steunpunt Vluchtelingen

Algemeen Algemeen

Op 26 september houdt de Opstandingkerk voor de vijftiende keer een inzameling waarvan de opbrengt ten goede komt aan wijk-gebonden maatschappelijke doelen.

Dit jaar zal een gedeelte van de opbrengst zijn weg vinden naar het Steunpunt Vluchtelingen De Bilt met als concrete besteding 'zwemlessen voor kinderen van vluchtelingen'. Nederland is een waterland. Het risico van verdrinking is groot. Zeker voor kinderen uit landen waar zwemmen allerminst gebruikelijk is. Zwemles is dus beslist geen overbodige luxe. De Nederlandse overheid stimuleert het leren zwemmen slechts in beperkte mate.

Geld
In de gemeente De Bilt is zwemles over het algemeen de verantwoordelijkheid van de ouders. Vluchtelinggezinnen hebben hier vaak het geld niet voor. Gezien het verdrinkingsgevaar in een zo waterrijk land als Nederland heeft het leren zwemmen een hoge prioriteit. Daarom wordt aan vluchteling-kinderen onder de 18 jaar zwemles aangeboden in een gemeentelijk zwembad, meestal Brandenburg. Zo kunnen ook zij met minstens diploma A op zak veilig in en buiten het water vertoeven.

Inbreng
De bazaar is van 10.00 tot 15.30 uur in de Opstandingskerk, Brandenburgerweg 34 te Bilthoven. Inbreng goederen vooraf: donderdag 24/9 en vrijdag 25/9. Ophalen goederen evt. in overleg. Contact: Ingrid Jansen 030 - 8786772 ( na 19.00 uur)     
(Inge Gorris)