Irene dames naar promotiewedstrijden

Vrijdag 21 april speelde Irene Dames 1 hun laatste wedstrijd tegen Wilhelmina Dames 1 in Amersfoort. De tribune zat vol en de spanning was te snijden bij de Irene-dames. Irene moest met 3-1 winnen om zeker te zijn van het mogen spelen van promotiewedstrijden voor promotie naar de derde divisie.

Vanaf het begin zat Irene gelijk goed in de wedstrijd. De passing lag goed waardoor spelverdeelster Sandra Jongerius de aanvallers goed kon aanspelen. Inge de Boer scoorde mooie ballen op het midden en blokkerend zat Irene er goed bij. De eerste set won Irene met 25-14. De tweede set ging Irene goed door, alleen had Wilhelmina een goede service waardoor de pass niet liep bij Irene. Irene stond gelijk wat punten achter en liep achter de feiten aan. Deze set verloor Irene met 25-15.

Scherp
De derde set stond Irene weer scherp in het veld. Halverwege de set werd Iris Vos gewisseld op de buiten-positie en sloeg de ballen er hard in. Melinde Maarseveen werd achterin gewisseld voor Iris waardoor er een sterke verdediging achterin het veld stond. Irene zat in de flow en won deze set makkelijk met 25-9. De vierde set werd Marit Pasterkamp in gewisseld op midden, Marit begon gelijk sterk aan het net en stond goed te blokkeren. De pass liep goed in deze set en de aanvallers konden goed worden aangespeeld. Sharon Koele scoorde mooie geplaatste ballen en de libero Margit Meijer stond goed te passen achterin. Het werd op het einde van de set toch nog spannend, Wilhelmina kwam goed terug maar toch was Irene sterker en won de vierde set met 25-20. Doordat Irene met lef speelde en ook dankzij een ijzersterke service wonnen zij met 3-1 van Wilhelmina.

Irene speelt op 6 mei een tweetal wedstrijden om promotie naar de 3e divisie te verdienen; de 1ste wedstrijd begint om 13.30u en de 2de om 14.45u in sporthal Aetsveld in Weesp.    (Hanneke Groenendijk)