Moeizame winst voor Irene Dames

Zaterdag 3 december speelde Irene Dames 1 tegen Telecombinatie/NVC Dames 2.  Irene staat tweede en NVC zesde in de poule.  De prognose was 3-2 voor de Irene dames en deze werd waargemaakt.

De Irene dames begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, maar vanaf het eerste punt leidde: NVC. Bij Irene liep de pass niet, de verdediging was niet goed en ook aanvallend werd er moeilijk gescoord. Daarbij serveerde NVC erg goed, zodat de eerste set in korte tijd naar NVC ging. (9-25). De tweede set begon Irene beter. Irene kreeg de service van de tegenstander onder controle, waardoor spelverdeelster Sandra Jongerius de aanvallers goed kon aanspelen. De 14-jarige Iris Vos (Irene meisje B1) liet de tegenstander alle hoeken van het veld zien, door de meest onmogelijke ballen te slaan. Naast de aanval, verdedigde Irene ook goed. Met name  libero Margit Meijer stond haar mannetje. Alles liep bij de Irene dames die de set dan ook wonnen. (25-14)

In de derde set verliep alles nog steeds soepeltjes bij de Irene dames. Tot Irene op het laatst echter de winst uit handen gaf. (23-25). Irene startte fel in de vierde set, vastbesloten om deze te pakken. Met tactische ballen van Sharon Koele en keihard diagonaal geslagen ballen van Jorine Rabius sleepten de Irene dames de vierde set binnen. (25-17). In de vijfde set nam Irene de leiding. Met een paar punten voorsprong speelde Irene de set uit. Irene won dus ook de vijfde set. (15-8). Een gemakkelijk overwinning was het niet, maar met 3 wedstrijdpunten staat Irene nog steeds tweede in de competitie.