Wisselende beleving van SVM-ers bij een toegekende vrije schop.
Wisselende beleving van SVM-ers bij een toegekende vrije schop. Foto: Nanne de Vries

SVM in het zicht van de veilige haven

Zonder de licht geblesseerde Derk de Brauw gaf SVM al in de eerste minuten haar visitekaartje af aan de verdediging van FC Driebergen. Het belang voor de Maartensdijkers was winnen; voor FC Driebergen was dat niet verliezen. De geelblauwe Maartensdijkers gaven weinig ruimte weg tegen de kopsterke aanval van de gastheren. Aanvoerder Diederik Hafkemeyer benutte een toegekende strafschop niet en de Maartensdijkers haalden nadien opgelucht adem, dat de rust met de brilstand 0-0 werd gehaald.

In de 2e helft een feller en korter dekkend SVM, dat op jacht ging naar de voorsprong. Met Sjoerd Burgers voor de licht geblesseerde Djoey Engel had het middenveld aan verdedigende kracht gewonnen. Al in de 46ste minuut dacht SVM op de 0-1 te komen, maar de goed keepende Driebergse doelverdediger stopte het harde schot van Björn Engel. Driebergen liet enkele minuten later zien hoe het wel moest en scoorde met een bekeken kopbal de 1-0. Het leek wel of deze achterstand het SVM-team motiveerde om een stapje extra te doen. Slechts enkele minuten later scoorde Marcel Melissen de verdiende gelijkmaker. SVM ging vol voor de winst. In de 53ste minuut was Mike de Kok weer eens ongrijpbaar en scoorde na goed doorzetten van kilometervreter Erno Steenbrink de 1-2. De Driebergen goalie bleef nog even een sta in de weg, maar moest na een klein kwartier spelen toch de 1-3 van Diederik Hafkemeyer toestaan.

Meer
SVM wilde en kreeg meer en een kwartier voor het laatste fluitsignaal scoorde Mike de Kok weer en stelde de winst veilig :1-4. FC Driebergen sputterde wel nog wat tegen en kwam nog terug op 2-4. SVM had de pech dat de Driebergen doelman zijn team behoedde op een grotere achterstand. Mike de Kok scoorde vlak voor tijd nog de 2-5. SVM pakte weer belangrijke punten en is bijna in het zicht van de veilige haven. Zaterdag wacht thuis de volgende uitdaging tegen middenmoter Focus '07 uit Culemborg.