Hier lijkt DVSU nog ontzag te hebben voor de Maartensdijkers, waar Marcel Melissen weer centraal achterin speelde. (foto Nanne de Vries)

Onnodig verlies van SVM

Het Maartensdijkse SVM was zichzelf niet op bezoek bij het Utrechtse DVSU. Beide teams kunnen de punten in de competitie goed gebruiken; aan het einde van de ontmoeting moesten de Maartensdijkers zonder punten de thuisreis aanvaarden.

Al na ruim één minuut spelen scoorde Mike de Kok de 0-1; een tweede Maartensdijkse treffer bleef vooralsnog uit. DVSU speelde op de counter en zorgde regelmatig voor spannende momenten in de te vaak aarzelend optredende SVM-verdediging. De DVSU-verdediging gaf veel ruimte weg, maar de SVM-voorwaartsen profiteerden daar onvoldoende of totaal niet van. Mike de Kok was dicht bij de veilige 0-2 in deze verder 'open wedstrijd', met gevaarlijke momenten voor beide doelen. SVM raakte de greep op de wedstrijd in de laatste minuten van de eerste helft kwijt en mocht blij zijn, dat de gelijkmaker niet viel.

Een ongewijzigd SVM begon met te weinig overtuiging aan de tweede helft. Na twee minuten verzilverden de gastheren een toegekende strafschop (1-1); direct daarna zette bij een snelle aanval Djoey Engel de bezoekers opnieuw op voorsprong (1-2). DVSU knokte zich steeds beter terug in de wedstrijd en met het nodige geluk behield SVM de voorsprong. Maar in plaats van de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen verloor SVM volledig de grip erop en zag DVSU verdiend gelijk maken (2-2) en later met nog maar enkele minuten te spelen strafte DVSU het mindere verdedigen opnieuw af en kwam op 3-2.

De Maartensdijkers zijn inmiddels met slechts 8 punten beland in de overigens druk bezochte 'gevarenzone', samen met Driebergen (11), Bunnik (10), SEC (9), DEV (7) en Focus'07 (5 punten). A.s. zaterdag komt FC Driebergen in Maartensdijk op bezoek.