Mike de Kok tekende voor de 2-1 en 3-1. (foto Nanne de Vries)
Mike de Kok tekende voor de 2-1 en 3-1. (foto Nanne de Vries) Foto: NdV

SVM pakt broodnodige winst

Zaterdag speelde SVM weer een finale: ditmaal tegen degradatieconcurrent Bunnik '73. Het betrof een wedstrijd om gevrijwaard te blijven van nacompetitiewedstrijden. Vooralsnog lijkt die (eerste) horde te zijn genomen.

Met de weer herstelde doelverdediger Stijn Orsel onder de lat en routinier Kevin van Dronkelaar vanaf het begin in de basis speelde vooral de eerste helft SVM meer tegen zichzelf dan tegen Bunnik '73.En SVM had ook nog wat goed te maken, want in de heenwedstrijd tegen de bezoekers was niet gewonnen.

SVM werd al snel gevaarlijk door Mike de Kok; zijn schot werd door één van de Bunnikse verdedigers van richting veranderd maar de doelman kon de bal nog tot hoekschop verwerken. SVM bleef een groot deel van de eerste helft erg slordig spelen met te vaak balverlies. Na ruim een kwartier zette Djoey Engel teamgenoot Marcel Melissen goed vrij, maar in plaats van te schieten werd hij ten val gebracht. De alom gedachte strafschop bleef uit. Het was typerend voor het spel van SVM: de wil was er, maar rustige verzorgde opbouw kwam niet in het draaiboek voor. SVM speelde meer tegen zich zelf dan tegen het bepaald (ook) niet sterke Bunnik 73.SVM dacht de rust zonder tegen doelpunt te gaan halen maar kreeg de deksel vlak voor de rust op de spreekwoordelijke neus en ging met 0-1 aan de thee.

Direct na de thee kwam dan alsnog een strafschop; aanvoerder Diederik Hafkemeyer verzilverde deze feilloos (1-1). Het geloof bij SVM was weer terug. SVM ging niet beter voetballen, maar stroopte de mouwen op en hervond de teamspirit. Mike de Kok tekende voor de 2-1 en (na een assist van Marcel Melissen) voor de 3-1. Bunnik '73 vocht voor de aansluittreffer; soms hielp gastheer SVM, door de verdedigende taken wat te verwaarlozen. Toch scoorde Bunnik vlak voor tijd nog de 2-3. SVM hield daarna de verdediging wel gesloten en kon tenslotte 3 kostbare punten bijschrijven en passeerde en passant de bezoekers ook nog op de ranglijst. Met nog 4 wedstrijden te gaan werd een duidelijke stap gezet voor handhaving in de 3e klasse. De Maartensdijkers gaan op 22 april op bezoek bij FC Driebergen en speelt dan weer een finalewedstrijd.