Omwonenden van het speelveldje in de Leijen maken zich zorgen over de gezondheidsrisico’s van straling als daar een zendmast wordt geplaatst.
Omwonenden van het speelveldje in de Leijen maken zich zorgen over de gezondheidsrisico’s van straling als daar een zendmast wordt geplaatst.

Unanieme steun voor antennebeleid

Algemeen Algemeen

In de raadscommissievergadering van 16 maart is door Beter De Bilt een voorstel ingediend waarin het College van Burgemeester en Wethouders wordt gevraagd een startnotitie op te willen stellen voor een antennebeleid.

Veel gemeenten hebben al zo'n antennebeleid. Dit voorstel is unaniem aangenomen en daardoor geagendeerd als hamerstuk in de raadsvergadering van 30 maart jl. Aanleiding is de afgegeven omgevingsvergunning voor een zendmast op het Bakema-speelveldje in De Leijen. Ondanks dat de wethouder hierover op tijd is geïnformeerd en veel omwonenden bezwaarschriften hadden ingediend is door de dienstdoend ambtenaar alsnog een vergunning afgegeven aan T-Mobile. Beter De Bilt juicht toe dat de wethouder intensief bezig is met SSW om een alternatieve locatie te vinden. Op 28 maart is nog een openbare hoorzitting geweest die is bezocht door zeker zestig omwonenden en waar velen hebben ingesproken. Het wachten is nu op het advies van de Bezwaarcommissie.

In het voorstel van Beter De Bilt wordt gevraagd een duidelijke gebiedsindeling te willen definiëren, tijdige informatieverstrekking aan omwonenden te organiseren, omwonenden tijdig te betrekken bij de plaatsing en helderheid te verschaffen over de verantwoordelijkheden van alle betrokken partijen. Beter De Bilt verdiept zich verder in het huidige beleid (in ons land). Mail voor tips c.q. advies info@beterdebilt.nl