Erica en Ad hopen op veel nieuwe leden.
Erica en Ad hopen op veel nieuwe leden. Foto: WE

TV Het Kraaienveld zoekt nieuwe leden

Algemeen Sport

door Walter Eijndhoven

Veel sportverenigingen kampen met een teruglopend ledenbestand. Zo ook tennisvereniging Het Kraaienveld aan de Burgemeester Huydecoperweg in Westbroek. Komend seizoen organiseert de vereniging dan ook diverse activiteiten, in de hoop dat nieuwe leden zich aanmelden bij deze oergezellige, Westbroekse tennisclub. Zij steekt direct van wal met een invitatietoernooi, in de eerste week van april.

'De hele eerste week van april staat in het teken van ons invitatietoernooi', vertelt Westbroeker Ad Verhoef. 'Op maandagavond 3 april, woensdagavond 5 april en donderdagavond 6 april vanaf 19.45 uur, meten achttien koppels elkaars krachten en zondag 9 april is dan de finaledag, vanaf 12.00 uur. Natuurlijk zijn bezoekers ook van harte welkom. Voor hen hebben wij ook nog een mooie aanbieding. Als zij direct lid worden, hoeven zij slechts 75 euro lidmaatschapsgeld te betalen, voor de rest van het jaar'.

Tossen
De dagelijkse activiteiten tijdens het clubleven gaan ook gewoon door. Elke maandag- en woensdagavond vindt de mix-toss plaats. Gezellig tennissen voor jong en oud, recreatietennisser of competitiespeler. Altijd leuk om mee te doen en je eigen tennisvaardigheden te oefenen. 'Vroeger hadden wij een gescheiden toss voor dames en heren. Omdat veel leden het leuker vinden om een mix te spelen, is het bestuur overstag gegaan', vertelt clublid Erica. 'Vandaar dat nu beide avonden een mix-toss wordt gespeeld. Na het tossen treffen de leden elkaar in het clubhuis, onder het genot van een drankje'. Het gemiddelde niveau op Het Kraaienveld is 7/8. Een niveau waarbij de meeste tennissers zich wel bij voelen.

Tennislessen
Gedurende de competitieperiode in april en mei worden speciaal tennislessen gegeven aan de competitiespelers, zodat zij weer beslagen ten ijs komen tijdens hun wedstrijden. Afgelopen voor- en najaar deden één mixedteam en een damesteam mee aan de vrijdagavond-competitie en ook dit jaar staan beide teams weer hun mannetje. 'Onze vereniging doet van alles voor haar leden, mix-toss, competitie, clubkampioenschappen en gezellige avonden, maar wij kunnen nog wel wat nieuwe leden gebruiken. Daarom is onze activiteitencommissie een ledenwerving begonnen', vertelt Verhoef. 'Het bestuur heeft enkele enthousiaste leden gevonden die willen meedenken om nieuwe leden te werven en de tennisvereniging meer bekendheid te geven'. De commissie gaat hiermee dit jaar actief aan de slag, onder andere via lokale media en flyers, in de hoop dat nieuwe leden zich melden.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via info@kraaienveld.nl.