Wie heeft de hardste service van Bilthoven

Algemeen Sport

door Henk van de Bunt

Met het nieuwe tennisseizoen voor de deur gaat TC Bilthoven zondag 3 april op zoek naar degene, die het hardst kan serveren. Leden maar vooral ook niet leden zijn die ochtend vanaf 10.00 uur van harte welkom aan het tennispark aan de Burgemeester van der Borchlaan in Bilthoven. Naast het hardserveren verzorgt Jacco Eltingh een tennisclinic voor jong en oud.  

Sinds maart jl. is Martijn van Opstal voorzitter van TC Bilthoven, een vereniging die er volgens hem 'goed voor staat'. Martijn van Opstal woont met zijn vrouw Maaike en hun drie kinderen, Charlotte, Reinout en Floris sinds november 2014 in Bilthoven: 'Toegegeven, na een leven lang in Den Haag te hebben gewoond is dat best even wennen. Een rustige en groenere omgeving voor de kinderen en het feit dat we dichter bij ons werk zijn gaan wonen hebben er uiteindelijk toe geleid, dat we deze stap genomen hebben. Gunstige bijkomstigheid was dat Maaike hier is opgegroeid dus zo heel erg nieuw is Bilthoven voor ons dan ook weer niet'.

Toppers
Het gebrek aan tijd, het aanbod waaruit de jeugd tegenwoordig kan kiezen en het ontbreken van Nederlandse tennistoppers maken het er voor een tennisvereniging niet gemakkelijker op volgens de nieuw aangetreden voorzitter. 'Tennis is de sport bij uitstek die door alle generaties kan worden gespeeld. Ouders en kinderen spelen naast en met elkaar. En daar moet je gebruik van kunnen maken. Het aantal competitiespelers is de laatste jaren stabiel gebleven, echter leden die geen competitie spelen besluiten steeds vaker om hun lidmaatschap op te zeggen en af en toe een baan te huren. Voor die groep mensen moet je dus zorgen dat het aantrekkelijker wordt om toch lid te blijven. En daar gaan we de komende tijd hard aan werken', aldus van Opstal.

Reuring
Meer reuring en evenementen op de club, vraagt meteen om meer vrijwilligers en sponsoren die e.e.a. financieel ondersteunen. Opnieuw Van Opstal: 'Dat klopt. Het aantal vrijwilligers neemt (ook) af maar dat komt ook omdat de sociale rol van de vereniging steeds verder afneemt. Na een wedstrijd of training blijft men steeds minder vaak in het clubhuis hangen en hebben leden minder onderling contact. Als club moet je met je leden in gesprek en ze er op wijzen dat een lidmaatschap ook bepaalde verplichtingen met zich mee brengt. Het besef moet gaan ontstaan dat je het samen moet doen wil je een vereniging gezond houden. Ik schat in dat er bij TC Bilthoven voldoende verstandige mensen rondlopen die dat begrijpen en nu wel de handschoen oppakken. Als we dit seizoen eindigen met meer leden, vrijwilligers en sponsoren dan zijn wij als bestuur tevreden'.

Voor meer informatie over zondag 3 april: zie www.tcbilthoven.nl


?Martijn van Opstal was aanwezig bij het openingstoernooi van TC Bilthoven.