FC De Bilt laat grote kansen liggen

De Biltse formatie loopt sinds de winterstop gestaag in op koploper DHSC. Het is bijna onverslaanbaar en DHSC verspeelt op slordige wijze her en der wat punten. Zaterdag 25 maart was het nog kansrijker, want DHSC verloor, maar FC De Bilt verloor tegen AMVJ (ook Amstelveen).

De wedstrijd begon ruim een kwartier te laat op het slechte veld van AMVJ; er wordt blijkbaar ook op de velden van deze vereniging gegolfd. FC De Bilt had duidelijk de overhand en het leek erop dat de mooie serie in de competitie zou worden voortgezet. De beste kansen waren dan ook voor de Biltse mannen, maar het ontbrak aan scherpte en vooral ook aan geluk. Vlak voor rust leek ineens AMVJ op voorspong te komen, maar de Biltse keeper stond zijn mannetje, dus beide ploegen gingen met de brilstand naar de kleedhokken.

In de tweede helft zag men hetzelfde beeld. Een aandringend De Bilt en een AMVJ dat loerde op de counter. Inmiddels was bekend dat DHSC met 3-2 had verloren. De stand in Amstelveen was nog 0-0. maar helaas vlak voor tijd scoorde AMVJ uit een counter. Daarna kon De Bilt nog een keer in de aanval, maar het eindsignaal klonk en de teleurstelling was groot. Bij DHSC kon men opgelucht ademhalen. Op zaterdag 1 april speelt FC De Bilt om 14.00 uur thuis tegen CJVV.