Jack van der Walle houdt van een uitdaging.
Jack van der Walle houdt van een uitdaging.

De Bilt krijgt ambitieus hardloopevenement

Algemeen Sport

Running De Bilt wil meer zijn dan zomaar een hardloopwedstrijd

Op zaterdag 2 april klinkt om 10.30 uur bij het H.F. Witte Centrum het startschot voor de allereerste editie van Running De Bilt. Een hardloopwedstrijd voor jong en oud, voor recreanten en fanatieke hardlopers. Het parcours leidt langs talloze mooie plekken in De Bilt, waardoor het evenement direct een mooi uithangbord vormt voor het dorp. Initiatiefnemer is Jack van der Walle, woonachtig in De Bilt en zelf ook fanatiek hardloper.

'Als hardloper zeg ik natuurlijk dat dit de leukste sport is die bestaat, maar het is zoveel meer dan dat. Iedereen kan op zijn of haar niveau hardlopen, zowel de allerkleinsten als de ouderen onder ons, bovendien is het sport die mensen met elkaar verbindt. De droom om iets terug te geven aan het dorp waar ik met heel veel plezier woon leefde al een tijdje. Hardlopen is mijn passie, dus het organiseren van een hardloopwedstrijd was dan ook de logische stap. Dat het nu dan echt staat te gebeuren is fantastisch, voor de mensen in De Bilt, maar zeker ook voor iedereen die van mooie hardloopwedstrijden houdt. Ik denk dan ook dat ik met zekerheid kan zeggen dat Running De Bilt een van de mooiste parcoursen van Midden-Nederland heeft!'

Voor én door De Bilt
Een evenement valt of staat met hulp en inzet van vele vrijwilligers en sponsoren. Zo verleende notarissenkantoor Houwing Van Beek haar medewerking door te helpen met het oprichten van Stichting Running De Bilt. Hiermee leverde het Biltse kantoor indirect een grote bijdrage aan de hardloopwedstrijd. De stichting zoekt op deze manier de samenwerking met lokale bedrijven. Ook Biltenaren die hun bijdrage aan de organisatie willen leveren, zijn van harte welkom. Mensen die graag een handje helpen op die dag kunnen zich aanmelden via vrijwilligers@runningdebilt.nl.

Over het evenement
Over een aantal jaar moet Running De Bilt een gevestigde naam zijn in de nationale hardloopkalender. Er wordt dan ook hard gewerkt om het evenement zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. Iets wat - aldus Van der Walle - inherent is aan een evenement dat staat voor een gezonde levensstijl.

Op 2 april staan de volgende afstanden op het programma: De jeugd kan meedoen aan de 1 en 2 km loop. Volwassenen kunnen kiezen uit de 5 en 10 km. Ook is er de mogelijkheid voor teams om zich in te schrijven.