Trap bij station Bilthoven moet veiliger

Algemeen Politiek

Gemeenteraadslid Peter Schlamilch wil dat de trap bij station Bilthoven snel veiliger wordt. Er zijn veel klachten van treinreizigers die de schuine trap onveilig vinden. 'In november vorig jaar was ik zelf nog getuige van een ongeval, waarbij een wat oudere voetganger van de stenen trap was gevallen. Er lag een plas bloed van een meter op straat,' zegt het raadslid, tevens voorman van burgerbeweging Forza!. 'Gelukkig was de ambulance snel ter plaatse, maar het zag er akelig uit. Het is geen visitekaartje voor ons dorp en dat moet snel beter'.

De trap, die van en naar de perrons leidt is namelijk schuin aangelegd, zodat de looprichting niet haaks op de traptreden staat. 'Je moet een vreemde hoek maken en dat is architectonisch misschien interessant, maar niet erg gebruiksvriendelijk,' zegt Schlamilch. 'Zelfs gevaarlijk, naar nu blijkt. Een NS'er, die ook ter plaatse was, ried mensen zelfs aan om liever de lift te nemen. Dat kan niet de bedoeling van een openbare trap zijn.

Fractie Schlamilch gaat in de raadsvergadering van februari een motie indienen die de gemeente oproept z.s.m. met de eigenaar van de trap - ProRail - in overleg te gaan teneinde de veiligheid ervan op korte termijn te verbeteren, bv. door het aanbrengen van een middengeleider. Schlamilch roept iedereen op die klachten heeft over gevaarlijke situaties in de openbare ruimte die te melden via info@forzadebilt.nl