Poep opruimen

Algemeen Algemeen

Hondenoverlast dient beter te worden bestreden. Gemeenteraadslid Peter Schlamilch heeft een voorstel ingediend om hondenbezitters te verplichten een deugdelijk opruimmiddel bij zich te dragen als zij de hond uitlaten.

'Het bezit van een hond geeft veel inwoners dagelijks veel plezier, en daar is ook helemaal niets mis mee,' zegt Schlamilch. 'De meeste hondenbezitters gedragen zich voorbeeldig en ruimen de rommel van hun hond ook weer op, maar er zijn ook heel veel klachten, meestal i.v.m. uitwerpselen of loslopen.' Honden in De Bilt mogen hun behoefte niet doen in de openbare ruimte binnen de bebouwde kom, met uitzondering van de losloopgebieden en de hondentoiletten en hondenbezitters zijn verplicht de uitwerpselen van hun hond in de openbare ruimte op te ruimen.

Ergernissen
'Hondenpoep is één van de grootste ergernissen in de samenleving en veel gemeenten hebben goede ervaringen met de regel dat inwoners die hun hond uitlaten een opruimmiddel bij zich moeten hebben, omdat dat dit het daadwerkelijke opruimgedrag stimuleert en het vastgestelde beleid beter handhaafbaar maakt,' zegt Schlamilch. 'Ongelukjes' kunnen op deze manier direct worden opgeruimd door de eigenaar. Schlamilch verzoekt het college daarom de APV zodanig aan te passen dat het strafbaar wordt geen adequaat opruimmiddel bij zich te hebben.