Logo vierklank.nl
Joost Bontan (l) en Jaap Kalisvaart nemen u mee in de wereld van het beleggen.
Joost Bontan (l) en Jaap Kalisvaart nemen u mee in de wereld van het beleggen.
Algemeen

Westbroek belegt

Lekker op je lauweren rusten en je aandelen hun werk laten doen. Wat rendement hier, wat rendement daar en af en toe eens een flinke winst pakken. Dat wil iedereen wel, toch? Vanuit Westbroek Doet is daarom het idee ontstaan om maandag 23 januari een beleggersavond te organiseren voor iedereen die meer wil weten over geld verdienen op de beurs.

door Walter Eijndhoven

'Nog voor het begin van de zomervakantie vorig jaar kwamen wij al op het idee om eens een keer iets te organiseren over beleggen. Toevallig hoorde Ad Verhoef, de beheerder van het Dorpshuis, hoe ik met mijn buurman Joost Bontan zat te mijmeren over onze avonturen op de beurs. Verhoef stelde direct voor om daar iets meer mee te doen, misschien zelfs iets voor Westbroek Doet'. Aan het woord is de Westboeker Jaap Kalisvaart. Bontan vult zijn buurman aan: 'Al jaren beleg ik op de beurs. Van jongsaf ben ik eigenlijk al gefascineerd door wat er allemaal gebeurt op die beursvloer. Van die verhitte mannetjes in pak met de das los en zenuwachtig schreeuwend en rennend over de beursvloer. Nu moet je niet denken dat ik alleen maar dik verdien op die beurs hoor. Soms lig ik nachten wakker van een domme aankoop en denk ik bij mijzelf ' Joost, Joost, wat heb je nu weer gedaan?' Gelukkig gaat het ook vaak goed en kan ik een leuke winst binnenslepen'. Regelmatig geven de twee heren elkaar een tip en kan de ander ook mee profiteren. Kalisvaart: 'Dat klopt en daarom willen wij onze kennis nu ook doorgeven aan andere geïnteresseerden, op een laagdrempelige manier. Vandaar deze beleggingsavond in het Dorpshuis'.

I am rich
Jaap Kalisvaart, Joost Bontan en Kees Stoute willen gezamenlijk een leuke avond organiseren voor geïnteresseerden. Bontan: 'Wij zijn vooral blij dat Kees Stoute met ons meedoet. Hij was ooit bankier in Singapore en heeft het boek 'Help, I am rich' geschreven. Hij weet er dus heel veel van'. Tijdens de avond passeren vele onderwerpen de revue. Denk hierbij aan Investment robots, vermogensbeheer, toegevoegde waarde, private banking, risico's en valkuilen, gokken of op zeker, valutahandel is gokken of toch niet, winstwaarschuwingen en wie belegt er nog meer in Westbroek? Iedereen die hier graag iets meer van wil weten is van harte uitgenodigd om aan te schuiven in het Dorpshuis in Westbroek.

Deskundigheid
Om een indruk te krijgen hoeveel mensen willen komen, is het fijn als u zich aanmeldt door een mail te sturen naar jaap.kalisvaart@online.nl . Geef direct aan of u nog een bepaalde deskundigheid in huis hebt die u zou willen delen, zodat de commissie het programma kan aanpassen. Heeft u verder tips of vragen, stel ze gerust via bovenstaand e-mailadres.

Het evenement vindt plaats op maandag 23 januari, vanaf 19.30 uur in het Dorpshuis in Westbroek.

Meer berichten