Logo vierklank.nl
Kunst & Cultuur

Hoe mooi alles in Het Lichtruim

Esther Scheldwacht en Kees Hulst leveren een topprestatie in hun vertolking van de zeldzame liefde tussen Leo en Tineke.
Esther Scheldwacht en Kees Hulst leveren een topprestatie in hun vertolking van de zeldzame liefde tussen Leo en Tineke.

Op vrijdagavond 27 januari is in Theater Het Lichtruim de veelgeprezen theaterproductie Hoe Mooi Alles te zien. Het is een geestige en ontroerende voorstelling, gebaseerd op het onweerstaanbare liefdesverhaal van Leo Vroman en zijn vrouw Tineke Sanders.

De dichter/bioloog Leo Vroman en zijn latere vrouw Tineke Sanders worden vlak voor de Tweede Wereldoorlog verliefd op elkaar. Leo vlucht net op tijd het land uit om in Indonesië in de Japanse kampen terecht te komen. Deze overleeft hij ternauwernood, vooral dankzij zijn ongebroken liefde voor Tineke. Wanneer ze elkaar na zeven jaar terug zien, is hun liefde nog steeds even sterk en trouwen ze de volgende dag. En ze leefden nog lang en gelukkig… Dat wil zeggen nog ruim 66 jaar samen, in een zeldzaam harmonische, bijna symbiotische liefde. 

Mirjam van Hengel schreef een boek over dit onweerstaanbare liefdesverhaal en gaf het de titel mee Hoe Mooi Alles, ontleend aan een gedicht van Leo Vroman (1915-2013). De voorstelling is op gebaseerd op het boek. Aanvang 20.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via www.theaterhetlichtruim.nl.

Lezersactie

Er is een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar voor lezers van De Vierklank. Stuur een mail naar info@vierklank.nl om hiervoor in aanmerking te komen.

Meer berichten