foto Erik Franssen (winnaar van de Nikon Theaterfotografieprijs 2016 met zijn fotoreeks van Oma, mag ik mijn pop terug)
foto Erik Franssen (winnaar van de Nikon Theaterfotografieprijs 2016 met zijn fotoreeks van Oma, mag ik mijn pop terug)

Oma in Het Lichtruim

Algemeen Kunst & Cultuur

Theater Het Lichtruim verlengt de kinderboekenweek nog een beetje. Op zaterdagmiddag 29 oktober om 15.00 uur is de prachtige voorstelling 'Oma, mag ik mijn pop terug?'  van Theater Gnaffel te zien. De Zwolse theatergroep maakt al 30 jaar voorstellingen waarin mensgrote poppen op bijna magische wijze tot leven komen.

Gespeeld wordt het verhaal over Fien, die elke zondag met haar pop bij oma op visite gaat. Ze doen spelletjes en eten koekjes. De koekjes zijn veel zachter dan bij Fien thuis. Fien ziet dat oma ouder wordt en steeds meer begint te vergeten. Wat als oma het allemaal niet meer kan onthouden? Dat ze haar eigen naam niet meer weet of vergeten is dat ze je oma is? Maar dan maakt Fiens pop een wel heel bijzonder avontuur mee …

Vorig seizoen werd 'Oma' vooral geprezen vanwege de lichtvoetige wijze waarop een serieus onderwerp wordt aangekaart. Doordat we alles door Fiens ogen zien, krijgen de gebeurtenissen een grappige en tegelijk poëtische en ontroerende ondertoon. Net als het kinderboek van Mark Haayema is de voorstelling op bijzonder liefdevolle manier gemaakt. 'Oma, mag ik mijn pop terug?' maakt deel uit van het speciale theater- en muziekaanbod dit seizoen in Het Lichtruim, samengesteld door programmeur Emile Schra. 

Lezersactie

Er is een beperkt aantal gratis combikaarten beschikbaar (één kind met één vader, moeder, opa of oma) voor lezers van De Vierklank. Stuur een mail naar info@vierklank.nl om hier kans op te maken.