WOB-verzoek over tijdelijke woningen

Algemeen Politiek

Fractie Schlamilch in de Biltse Gemeenteraad heeft een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente om alle locaties boven water te krijgen waarnaar is gekeken in de zoektocht naar locaties voor tijdelijke woningen voor statushouders en spoedzoekers.

De eerste vraag hierover was al op 1 december aan het College gesteld, maar daarop is nooit antwoord gekomen. 'Het is natuurlijk van de zotte dat een gekozen volksvertegenwoordiger een dergelijk paardenmiddel nodig heeft om die informatie te verkrijgen', zegt Peter Schlamilch, maar ik wacht nu al 4 weken op een antwoord, terwijl het heel eenvoudige gegevens zijn: welke 40 locaties waren oorspronkelijk in beeld bij het zoeken naar plekken voor de tijdelijke woningen? Dat zijn gewoon adressen die in een computer staan. Ik snap niet waarom die informatie maar niet loskomt, maar het begint nu wel verdacht te worden'.

Gemeentewet
Volgens de gemeentewet heeft het College de plicht de gemeenteraad actief en volledig te informeren. De wet is hier duidelijk over: 'Collegeleden geven de raad alle inlichtingen die de raad voor de uitoefening van zijn taak nodig heeft', aldus Schlamilch. 'Een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) zou dus helemaal niet nodig hoeven te zijn, maar kennelijk in dit geval wel. Erg curieus.' Informatie kan via info@forzadebilt.nl