School-schaken in het H.F. Witte Centrum.
School-schaken in het H.F. Witte Centrum.

Schoolkampioenschappen Schaken

Algemeen Sport

Woensdag vond het kampioenschap voor basisscholen in de gemeente De Bilt plaats in het H.F. Witte Centrum in De Bilt. Kampioen werd het eerste team van de Julianaschool uit Bilthoven.

Het toernooi werd georganiseerd door de schaakvereniging De Biltse Combinatie (DBC). Dit jaarlijkse toernooi op de tweede woensdag in november is alleen mogelijk dankzij de medewerking van de DBC-leden Onno Kooy, Joop Faber, Henri van Duijl, Dirk van Kekem, Frank Dujardin, Ron Smit, Henk Kuyer, Thijs Dam en Frank Diepstraten. Er werden 7 rondes gespeeld van circa 20 minuten per ronde waarbij partijen die nog niet beëindigd waren, werden gearbitreerd. Het toernooi is de start van de trapsgewijze opgang naar het landelijk kampioenschap schaken voor basisscholen in Nederland.

Extra
Het team van de Julianaschool werd dus nummer 1 en kampioen, tweede werd het eerste team van de Montessorischool en het team van de Werkplaats werd derde. Zij ontvingen allen een taart en kunnen als extra prijs gratis training bij DBC krijgen, wanneer zij willen meedoen aan het regionale toernooi in het voorjaar van 2017.