Van onder naar boven: Anne van Vulpen, Jade Kroet en Melissa Sjollema bij het kunstwerk dat Anne heeft ontworpen.
Van onder naar boven: Anne van Vulpen, Jade Kroet en Melissa Sjollema bij het kunstwerk dat Anne heeft ontworpen.

Hartsvriendinnen gaan ieder hun eigen weg

Algemeen Jeugd

Drie leerlingen van groep 8 van de Julianaschool in Bilthoven kijken met een goed gevoel terug op hun basisschooltijd. Anne van Vulpen, Melissa Sjollema en Jade Kroet beginnen komend schooljaar aan een nieuwe periode in hun leven. Anne gaat naar De Passie in Utrecht en Melissa en Jade naar Het Nieuwe Lyceum (HNL) in Bilthoven.

door Guus Geebel

Anne van Vulpen zit net als beide andere meisjes al vanaf groep 1 op de Julianaschool. Ze herinnert zich dat je in de eerste groepen soms een badje van huis mocht meenemen. Dat werd op school met water gevuld en daar gingen de kinderen dan lekker mee spelen. Bij De Passie gaat Anne havo doen en daarna wil ze visagiste worden om artiesten op te maken. Ze zit op voetbal bij FC De Bilt in de D3 en het is dit jaar best goed gegaan. Verder houdt Anne van zwemmen maar niet in clubverband en acteren. Ze hebben alle drie meegedaan aan de schoolmusical. 

Rechercheur
Jade zit op Jeugdtheaterschool Masquerade. Ze heeft onlangs meegespeeld in de musical The Addams Family waar ze de rol van grandmama had. Op het HNL gaat ze gymnasium doen. Na de middelbare school wil Jade een theateropleiding doen en actrice worden, of criminologie gaan studeren om uiteindelijk rechercheur te worden. Ze is geïnspireerd door series op tv om dat te willen gaan doen. Melissa gaat op het HNL naar havo-vwo. Zij wil daarna een acteursopleiding volgen en actrice worden. Ze heeft wel eens in een musical gespeeld en vond dat erg leuk. Een andere keus is dierenarts worden. Melissa zit net als Anne op voetbal. Ze spelen als middenvelders in hetzelfde team. 

Kunstwerk
Anne zal het meest haar vriendinnen van school gaan missen en ook de leerkrachten. Het lijkt haar ook wel grappig om nu allemaal verschillende leraren te krijgen. Ook Jade zal de leerkrachten die haar altijd les hebben gegeven en voor al deze fijne jaren hebben gezorgd gaan missen. Melissa denkt dat de vriendinnen wel contact blijven houden. Het aller-leukste op school vond Anne de deelname aan een tekenwedstrijd voor een kunstwerk bij station Bilthoven. Haar ontwerp viel in de prijzen en werd uitgewerkt. Het is bij het station te bewonderen. Jade vond het heel ontroerend dat de school zo met haar meeleefde toen haar moeder en stiefvader op 3 juni trouwden. Melissa is heel blij met deze meiden haar feestje te hebben gevierd. Haar afscheidsavond gaat ze ook met ze houden. 'Ik ga ze echt missen.'