De eerste punten voor TZ zijn binnen. (foto Hester Ploeg)

TZ wint eerste zaalwedstrijd

Afgelopen zaterdag begon de zaalcompetitie voor TZ. In de zaal spelen de Maartensdijkers in de overgangsklasse. Dat is één niveau lager dan de hoofdklasse op het veld. In de poule zitten meerdere ploegen die voor het kampioenschap kunnen strijden; het belooft een spannende competitie te worden.

Zaterdag speelde men tegen KVZ, een ploeg die een goede eerste veldhelft speelde en bovenaan staat in de overgangsklasse. Gelijk dus een mooie graadmeter voor TZ. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor de thuisploeg. In de tweede aanval opende Joep Gerritsen de score. KVZ scoorde echter direct tegen en zo gingen beide ploegen gelijk op in de beginfase. De gasten uit Zutphen konden echter als eerste een gaatje slaan en liepen halverwege de eerste helft uit naar 5 - 8. De thuisploeg zette een tussensprint in en scoorde 5 keer op rij. Bij rust stond het 13 - 13.

Scherper
In de tweede helft bleek al snel dat TZ scherper speelde dan in de eerste helft. Het tempo in de aanvallen werd opgevoerd en er werd gevarieerd gespeeld over meerdere schijven. Ook werd er verdedigend meer druk gezet op de speerpunten van KVZ. Luke van Kouterik gaf zijn tegenstander geen centimeter ruimte en in het andere vak werd collectief de gevaarlijk(st)e dame van KVZ uitgeschakeld. Dit werd ook uitgedrukt in de score. Bij 18 - 16 werd er een wederom een serie doelpunten gemaakt en stond het 25 - 16. De wedstrijd was daarmee gespeeld en beide ploegen wisten nog drie keer te scoren (eindstand 28-19).