Aan tafel: linksachter Annemiek, linksvoor Milou en rechts Janne.
Aan tafel: linksachter Annemiek, linksvoor Milou en rechts Janne.

Maatschappelijke stage voor Hulphonden

Algemeen Jeugd

Drie leerlingen van Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven werken in het kader van hun maatschappelijk stage voor Stichting 'De Hond Kan De Was Doen'. Janne Kronenburg, Milou van der Weerdt en Annemiek van Oirschot zijn zelfstandig aan het bedenken hoe ze deze stichting kunnen helpen.

Dit 'goede doel' is altijd op zoek naar geld om volwassenen en kinderen met een beperking een opleiding te geven samen met de hulphond. De opleiding werkt met teamtraining. Mens en hulphond wordt getraind. De leerlingen hebben voor hun stage van alles verzonnen. Ze willen zorgen voor publiciteit en naamsbekendheid: social media wordt versterkt en winkels worden bezocht.

Leerzaam
De stage is leerzaam. De scholieren leren goed samenwerken, organiseren en verantwoording nemen. De stichting kan de hulp goed gebruiken. Er staan nu 87 mensen voor een hulphond in de wachtrij. Dit moet echt veel minder worden. De training kost 18.000 euro. De leerlingen helpen met deze stage mee om de wachtlijst korter te krijgen en roepen daarbij (uw) hulp in. Men kan de stichting steunen met geld, een actie, tijd of naamsbekendheid. Kijk op www.dehondkandewasdoen.nl.

Hulphond