Kerstbomenactie voor Zonnacare

Algemeen

Het is nog lang geen kerst maar de Lions Club Bilthoven 2000 is alweer een paar weken druk bezig met hun jaarlijkse kerstbomenactie. De kerstboompjes zijn inclusief pot, 90 cm hoog. De boom is versierd met witte handgemaakte kaarsvet sterren, linten en lichtjes.

Dit jaar gaat de opbrengst van de bomen naar twee goede doelen: Kinderhospice Zonnacare in Den Dolder en de Stichting Jarige Job. Kinderhospice Zonnacare biedt zorg-intensieve kinderen een ontspannen en fijn verblijf. Bij zorg-intensieve kinderen valt te denken aan kinderen met een ernstige meervoudige beperking, kinderen in de palliatieve/terminale fase van hun leven en kinderen met een stofwisselingsziekte.

Het motto van De Stichting Jarige Job is 'Ieder kind verdient een verjaardag!' In Nederland kunnen 60.000 kinderen hun verjaardag niet vieren omdat ze onder de armoedegrens leven. Deze kinderen zitten ook niet op sport of muziekles en kunnen vaak niet (mee) op schoolreisjes. De Stichting trakteert deze kinderen op een leuke verjaardag door middel van een verjaardag-box. Deze bevat ballonnen, slingers en een traktatie voor in de klas en voor thuis een cake. De verspreiding van de boxen loopt via de Voedselbank in de gemeente.

Op 1 november is de Lions Club gestart met de verkoop van de kerstboompjes. Voor een bestelling kan men bellen met 06-19496318 of mailen met lionskerstbomen@gmail.com

(Mirande Waterlaat)