?V.l.n.r. burgemeester Öhmann, Meep van Kampen, Hanneke van Kampen, Brigitte Exner (voorzitter Partnerschaft Coesfeld) en Tine Rigter (voorzitter jumelage De Bilt).
?V.l.n.r. burgemeester Öhmann, Meep van Kampen, Hanneke van Kampen, Brigitte Exner (voorzitter Partnerschaft Coesfeld) en Tine Rigter (voorzitter jumelage De Bilt).

Kulturnacht in Coesfeld

Algemeen Kunst & Cultuur

Een bus met musici van de KBH, een dansgroep van Fraternitas, vijf kunstenaars en belangstellenden uit de gemeente De Bilt ging zaterdag 24 september naar de partnergemeente Coesfeld

De ontvangst was bij het openluchttheater, even buiten Coesfeld, waar Meep van Kampen, die 12 jaar voorzitter is geweest van de Jumelage De Bilt-Coesfeld, een verrassing stond te wachten. Uit handen van de burgemeester Öhmann, kreeg hij de penning van verdienste van de stad Coesfeld. Met name zijn betrokkenheid en inzet op het gebied van kunst en cultuur werden geroemd. Ook zijn vrouw Hanneke werd in het zonnetje gezet.

Kulturnacht
Een keer in de drie jaar wordt in Coesfeld een Kulturnacht georganiseerd. Alle verenigingen op het gebied van kunst en cultuur krijgen een podium en ook beeldende kunstenaars en lokale muziekbandjes mogen zich presenteren. Het gehele autovrije centrum staat in het teken van allerlei evenementen, 125 in totaal. Zo waren er vier grote podia, waarop in verschillende stijlen werd gedanst en in en voor alle winkels was kunst te bewonderen of werd muziek gemaakt.

De Bilt
Via de Jumelage Stichting was dit keer ook de gemeente De Bilt goed vertegenwoordigd.

Het klarinetensemble van de KBH, aangevuld met een accordeon, speelde de sterren van de hemel en het saxofoon ensemble, ook van de KBH, gaf een prachtig concert. Op het grote podium op de Markt dansten de meisjes van Fraternitas met veel succes en in diverse winkels waren kunstwerken te zien van Sunniva Murris, Victor Schotanus, Jannie Vossestein, Abe Postema en Basher Abas.