NOVA wint van Woudenberg

Na een mooie 30-15 openingswinst op HKC (U) ging Nova voor haar eerste uitwedstrijd van het seizoen op bezoek bij Woudenberg.

Op een groot veld startte de wedstrijd ietwat gezapig. Nova creëerde vanaf het eerste fluitsignaal een stortvloed aan doelkansen, waarvan er na circa vijf minuten spelen vier kort achter elkaar tot doelpunt werden gepromoveerd: 0-4. Nadat Woudenberg de eerste thuisgoal liet noteren, liep Nova na een kwartier spelen verder uit naar een 1-8 voorsprong. En daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Wat vooral opviel was het feit dat Nova het resterende deel van de eerste helft een veldoverwicht niet kon omzetten in meer doelpunten. Coach Wouter van Brenk: 'Er werd in deze fase iets te weinig geïnvesteerd in de loopacties vóór de afronding, waardoor bijna alleen statische doelkansen werden genomen'. Toch zocht Nova comfortabel de kleedkamer op: 3-10.

Spelbeeld
De tweede helft toonde aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een kwartier na de pauze stond het 6-14, met een Nova dat 'in control' was, maar veel kansen miste. Het laatste kwartier werd de scherpte in de afronding weer goed opgepakt, met acht treffers in deze laatste fase. Eindstand: 11-23.

Wouter van Brenk na het laatste fluitsignaal: 'Natuurlijk ben je tevreden met de twee punten, het forse veldoverwicht en een 11-23 eindstand. Maar vandaag hadden we er wederom 30 kunnen en eigenlijk moeten maken.' Volgende week ontvangt de Nova-selectie ZKC '31 uit Zaandam. Aanvang 15.30 uur.