Biltse en Coesfeldse leerlingen op het plein van de Patioschool. [foto Reyn Schuurman]
Biltse en Coesfeldse leerlingen op het plein van de Patioschool. [foto Reyn Schuurman]

Leerlingen Coesfeld bezoeken Patioschool

Algemeen Jeugd

Al 25 jaar gingen de leerlingen van groep 8 van de Biltse Patioschool op werkweek naar Coesfeld, waar contacten gelegd werden met leeftijdsgenootjes van de Anne Frankschule. In 2016 ging dat niet (meer) door, omdat de Anne Frankschule wordt opgeheven.

Via de jumelagecomité' s in De Bilt en Coesfeld kwam de Patioschool in contact met de Freiherr vom Stein Realschule. Een bezoek van enkele leerkrachten aan deze school in februari leidde tot afspraken om nog dit schooljaar nader kennis te maken. Op 31 mei zijn de 'Patio-groepers acht' met de bus naar Coesfeld gegaan en werden daar door de kinderen van 'Gruppe 6B' en hun leerkrachten ontvangen. Er werden kennismakingsspelen gedaan, de Biltenaren kregen een rondleiding door de school en speelden een 'Stadtspiel' in het centrum van Coesfeld.

Dinsdag 21 juni kwamen de leerlingen van de Freiherr vom Stein Realschule voor een tegenbezoek naar de Patioschool. Na de verwelkoming werd er gesport op de tegenover de school gelegen accommodatie van FC De Bilt (slagbal, voetbal, touwtrekken). Na de lunch werd er getekend in de beeldentuin. In de loop van de middag werd de terugreis richting Coesfeld weer ingezet. [HvdB]