Jonge acteur wordt brugpieper

Algemeen Jeugd

De twaalfjarige Sem Hülsmann uit Bilthoven gaat na dit schooljaar naar de brugklas van de Werkplaats Kindergemeenschap (WP). Hij kent de WP goed, want hij heeft er tot groep 5 opgezeten en ging toen naar de Julianaschool. 'Op deze school was voor Sem wat meer structuur en dat was voor hem op dat moment nodig', vertelt zijn moeder. 'Op dit moment is het heel goed dat hij weer teruggaat naar de WP.'. 

door Guus Geebel

Sem kent op de WP heel veel kinderen waar hij eerder mee in de klas gezeten heeft. Na de middelbare school wil hij meerdere dingen gaan doen. Hij maakt nu al eigen youtube filmpjes en verdient er zelfs een beetje geld mee. Hij wil graag doorgaan met film maken en er zijn beroep van maken. Ook wil hij wel filmacteur worden.

Sport
Sem heeft twee youtube kanalen en al meer dan duizend volgers. Met een paar vrienden maakt hij elke week The Rascals (de  boefjes). De jongens van het tv-programma Streetlab kent hij heel goed en ze zijn de grote inspirators voor hem. Sem heeft het fijn gehad op de Julianaschool maar is heel blij weer naar de WP te gaan. Iedere zondag beoefent Sem in Culemborg de sport tricking. Het is een combinatie van acrobatiek en zelfverdediging. 'Mijn trainer is Ghino, die bekend is van het tv-programma Checkpoint.' 

Acteur
Sem heeft meegedaan aan een aantal audities en acteerde in verschillende films. Hij werd uit meer dan driehonderd kinderen gekozen voor de hoofdrol van Kasper en de Kerstengelen. Dat was een twintigdelige serie die door NPO Zapp werd uitgezonden. De opnamen waren verspreid in drie maanden. De moeder van Sem vertelt dat hij bij de opnamen heel kritisch op zichzelf was. De regisseur moest af en toe zeggen dat het zo wel goed was. Sem heeft voor Zapp ook de voice-over gedaan van een film over een Arabisch vluchtelingetje die heel goed kan voetballen. In de brugklas krijgt hij drama en de kans zelf filmpjes te maken, want dat hoort bij het schoolprogramma. Sem kijkt er heel erg naar uit.