Daten op je rug met visueel contact via de spiegel in de tent.
Daten op je rug met visueel contact via de spiegel in de tent.

Elkaar ontmoeten in de boomgaard

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Verrassende ontmoetingen voor singles, dat is waar het om gaat bij Blik & Blooz uit Utrecht. Zaterdag 28 mei vond een date-event van Blik & Blooz plaats in de boomgaard 'Schijn en Wezen' in De Bilt. Op een relaxte en laagdrempelige manier elkaar leren kennen en wie weet, zit er nog meer in.

'Ik vind het leuk om mensen bij elkaar te brengen. Daarom ben ik vorig jaar mei  begonnen met het bedenken van allerlei concepten. Natuurlijk rees wel de vraag of er  interesse is in mijn manier van 'mensen bij elkaar brengen'. Aan het woord is Anne de Goede, sociaal-psychologe en eigenaresse van Blik & Blooz. Zij vervolgt: 'Mijn eerste event, vorig jaar september, was dus best spannend. Komen er wel genoeg deelnemers op af? Vinden zij het leuk? Komt er een match uit? Dat zijn vragen waar ik mij vooraf best wel mee heb beziggehouden'.

Ontspannen
Zaterdag 28 mei organiseerde Blik & Blooz een event in De Bilt, in de boomgaard 'Schijn en Wezen' (Dorpstraat). Op het terrein stonden hier en daar speciale tentjes, een schommelbank en een hangmat, waar de deelnemers elkaar ontmoetten. Bij iedere appelboom lag een opdracht klaar, met diverse vragen. Een goede manier om elkaar beter te leren kennen. De Goede: 'Voor het event in De Bilt kreeg ik veel aanmeldingen. In totaal waren 20 deelnemers aanwezig, 10 mannen en 10 vrouwen, allemaal tussen 25 en 45 jaar en HBO/WO denkniveau'. De jongste en de oudste laat ik meestal niet met elkaar daten, omdat de leeftijden tever uiteen liggen'. Op een laagdrempelige en ontspannen manier konden deelnemers elkaar ontmoeten, gedurende 7 minuten. Volgens sommigen was dit eigenlijk net iets te kort. De Goede: 'Sommige deelnemers hadden liever iets langer de tijd gehad. Maar, daar is aan het eind van de sessie de eindborrel weer voor bestemd, dan kun je elkaar nogmaals opzoeken en met elkaar afspreken. Na het daten vraag ik of elke deelnemer een matchkaart wil invullen. Als hij/zij dan matcht met iemand, krijgen zij elkaars contactgegevens, zodat zij eventueel samen verder kunnen afspreken'.

Verder
Na afloop van het daten in de boomgaard ontvingen 8 deelnemers elkaars e-mailadres. Geslaagd evenement dus. Maar het belangrijkste voor Blik & Blooz is dat er leuke ontmoetingen ontstaan tussen mensen. De Goede vertelt verder: 'Natuurlijk organiseer ik niet alleen evenementen in de boomgaard. Drie keer in de maand is er wel ergens iets te doen. Soms in een kroeg, dan weer speciaal voor wijnliefhebbers, of voor mannen met baarden, voor ieder wat wils eigenlijk. Volgende week is er een apenkooi-event voor de sportievelingen onder ons en begin augustus is er voor de avonturiers een evenement bij Zwolle, met overnachting in een hangmat en waarbij je leert vuur maken, midden in het bos. Dat is een nieuw concept, in samenwerking met een andere organisatie. Ben dus benieuwd of dat loopt. Oh ja, in september kunnen belangstellenden ook nog meedoen aan de 'Singlesrun', waarbij je elkaar ontmoet tussen het rennen door. Genoeg te doen dus voor als je anderen wilt ontmoeten'.

Eind augustus organiseert Blik & Blooz weer een date-event in de boomgaard 'Schijn en Wezen' in De Bilt. Belangstellenden kunnen zich aanmelden www.blikenblooz.nl