Het hondenuitlaatteam, dat zich 1 x per week een half uur over de hond ontfermt. V.l.n.r. Puck Bomers, meidenwerker van  Mens De Bilt, Olga met de zelfgemaakte flyer en Amy met hond Abeltje.
Het hondenuitlaatteam, dat zich 1 x per week een half uur over de hond ontfermt. V.l.n.r. Puck Bomers, meidenwerker van Mens De Bilt, Olga met de zelfgemaakte flyer en Amy met hond Abeltje.

Jongerenwerk  Mens ondersteunt hondenuitlaatservice

Algemeen Jeugd

door Kees Diepeveen

De afdeling Jongerenwerk van  Mens De Bilt ondersteunt initiatieven en hulpvragen vanuit de jongeren. Zo ook het initiatief van twee vlotte tienermeiden Amy en Olga om een honden uitlaatservice te starten in Maartensdijk onder het motto: Jongeren voor  Mens & DIER.

Onder de supervisie van Puck Bomers, meidenwerker Mens De Bilt, zijn Amy en Olga gestart met het opzetten van een hondenuitlaatservice. De 11-jarige Amy en de 10-jarige Olga zijn gek op honden. Amy heeft zelf ook een hond en heeft ervaring met het uitlaten honden. Meidenwerker Puck Bomers heeft jaren in een asiel gewerkt en heeft ruime ervaring opgedaan in de omgang met honden

Flyeren
Puck Bomers: 'Het is voor jongeren erg belangrijk hun weg te vinden bij het uitwerken van initiatieven en daarin zo veel mogelijk zelf te doen'. Amy en Olga: 'Om onszelf te promoten hebben we zelf flyers gemaakt en deze bij de lokale winkels uitgedeeld en opgehangen en we hebben ook plannen om activiteiten er om heen te gaan doen zoals het maken van hondenspeeltjes en hondenriemen'.  

Hondengedrag
De hondenuitlaatservice is 1 x per week actief. De wandelingen duren ongeveer 30 minuten. De kosten bedragen een euro per uitlaatbeurt. Amy: 'Hiervan is 50 eurocent voor een goed doel, dat verband houdt met dierenwelzijn'. Olga: 'De andere 50 eurocent willen we aan leuke dierenactiviteiten besteden'. Puck Bomers begeleidt de meiden met het uitlaten. Altijd één hond tegelijk. Alleen als honden elkaar kennen kan het anders zijn. Puck Bomers: 'Het gaat wel om honden, die gemakkelijk met kinderen kunnen. We vragen hondenbezitters een korte vragenlijst in te vullen om te weten wat voor soort hond het is. Bij belangstelling ga ik ook theorielessen hondengedrag geven'. Aanmelden voor uitlaatservice kan bij Puck Bomers via email: p.bomers@mensdebilt.nl of mobiel: 06 28037850.