De laatste avond moet nog heel wat werk worden verricht.
De laatste avond moet nog heel wat werk worden verricht.

Geslaagde ontbijtactie jongerenkring De Ark

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Totaal 360 ontbijtjes leverde de actie op, nadat bekend werd dat belangstellenden konden aangeven of en hoeveel ontbijtjes zij wilden hebben op zaterdagochtend 21 mei. Bij elk tweede besteld ontbijt werd een extra ontbijt gratis afgegeven bij een hulpbehoevend iemand binnen de gemeente.

Het was alweer enige tijd geleden dat de jongerengroep van de wijkgemeente De Ark iets soortgelijks had georganiseerd, om precies te zijn in 2009. Tijd dus om op herhaling te gaan. Binnen De Ark staan jongeren altijd open om iets te doen voor mensen met een afstand tot de maatschappij, zoals mensen met een fysieke of geestelijke beperking, mensen die in financiële nood verkeren of voor hen die nog maar kort in Nederland zijn. Corina van Dijk, één van de organisatoren binnen de wijkgemeente vertelt: 'Als groep jongeren uit De Ark willen wij graag op een praktische manier iets doen in en voor onze omgeving. Daarom hebben wij deze ontbijtactie georganiseerd.Jacoline, één van de vrijwilligsters vult Corina aan: 'Wij zijn zo blij met al die aanmeldingen voor een ontbijt. In het begin liep het een beetje stroef, maar gaandeweg de actie kwamen steeds meer bestellingen binnen. Op 30 april hadden wij 240 bestellingen binnen, daar bovenop worden dus 120 ontbijtjes weggegeven aan hulpbehoevenden'.

Dozen
Twee dagen voor het rondbrengen van al dat lekkers, was iedereen al uren bezig geweest met dozen vouwen, nagaan of alle bestellingen binnen waren, checken of alle bestellingen waren betaald en werden liefst 16 routes uitgezet die de volgende zaterdagochtend gereden moeten worden door de tien chauffeurs met bijrijder. Jacoline: 'Dat was nog een heel gepuzzel, kan ik je wel vertellen. Wij wilden eigenlijk alleen ontbijtjes uitdelen binnen de zes kernen van De Bilt, maar ook van buiten de gemeente kregen geïnteresseerden lucht van onze actie en dus werd de service uitgebreid richting Zeist, tot zelfs Doorn, Utrecht en Houten aan toe'.

Persen
Vrijdagavond was alweer een drukte van jewelste in het bijgebouw naast de kerk. Meer dan vijftien man ging aan de slag met de binnengekomen spullen. Overal, in alle hoeken en gaten, stonden dozen met flesjes vruchtensap, appels, sinaasappels, eieren en dergelijke, allemaal ingekocht of via sponsors verkregen. Jacoline: 'Wat een dozen hè? Wij moeten vanavond nog heel wat doen, ben ik bang: sinaasappelen persen, broodjes smeren, flesjes vruchtensap klaarzetten, alles in doosjes doen en morgenochtend vroeg zijn wij hier weer, om de eieren te koken en de laatste werkzaamheden te verrichten'. Corina vult Jacoline aan: 'Ondanks het vele werk maken we wel heel veel medeburgers blij en daar doen wij het uiteindelijk voor'.