Mark van Woudenberg (wit overhemd) met links raadscommissielid Arie van der Vlies en rechts raadscommissielid Arie Vonk Noordegraaf.
Mark van Woudenberg (wit overhemd) met links raadscommissielid Arie van der Vlies en rechts raadscommissielid Arie Vonk Noordegraaf.

Gast in Gemeenteraadsvergadering

Algemeen

Door Henk van de Bunt

De vergaderingen van de Biltse gemeenteraad zijn openbaar en iedereen is welkom om de vergaderingen bij te wonen. De gemeenteraadsleden kunnen o.a. een Gast van de Raad introduceren.

Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van 26 mei werd deze avond Mark van Woudenberg verwelkomd door Johan Slootweg (SGP). Mark: 'Ik studeer Commerciële Economie (accountmanager) op het Hoornbeeck College in Amersfoort. In mijn pakket zit onder andere het vak Burgerschapskunde. Deze periode ging het over politiek. Een interessant onderwerp dus. Bij elk vak kun je natuurlijk een opdracht verwachten, zo ook bij Burgerschapskunde. De opdracht was om een politieke vergadering bij te wonen. Het is de bedoeling dat ik van deze vergadering een verslag maak over mijn ervaringen tijdens deze vergadering. Ik had contact gehad met meneer Slootweg van de SGP, die mijn naam uiteraard had doorgegeven, waardoor ik ook nog eens welkom werd geheten door burgemeester Gerritsen'.

Veel
Mark van Woudenberg: 'Ik had geluk, er waren veel agendapunten en veel daarvan waren erg interessant. Zo ging het onder andere over de leegstand van winkelpanden in Bilthoven, De Bilt en Maartensdijk. Een actueel onderwerp, waar wij als burgers ook veel van merken. Ik vond het interessant om te horen hoe verschillende partijen over sommige dingen denken. Met het ene agendapunt zijn ze het hartelijk met elkaar eens, maar bij een volgend agendapunt kunnen ze soms lijnrecht tegen over elkaar staan'.

Lang
'Er was mij van tevoren verteld dat de vergadering lang zou kunnen duren. Ik had zo in gedachten tot 22.00 uur. Maar de tijd tikte door en voor ik het wist was het al 00.45 uur. Ik had daarom wel genoeg informatie en aantekeningen om een verslag te maken. In eerste instantie trok politiek mij niet zo. Maar toen ik eenmaal in de vergaderzaal zat vond ik het erg interessant. Mede doordat er zoveel, voor mij als inwoner van Maartensdijk, herkenbare punten werden genoemd is het leuk om te horen hoe men er over denkt. Ik vond het een leuke ervaring'.