Afbeelding

46e Maartensdijkse Acht

Algemeen Sport

Komende zaterdag, 21 mei, wordt voor de 46e keer de jaarlijkse wielerronde "Maartensdijkse Acht" gehouden. Op het programma staan wedstrijden voor de Nieuwelingen en Amateurs. Om 17.00 uur klinkt het startschot voor de Nieuwelingen voor een wedstrijd over 50 kilometer. De Amateurs starten om 19.00 uur voor hun wedstrijd over 70 kilometer.

Op het vertrouwde 1.600 meter lange parcours in Maartensdijk worden de wedstrijden verreden. De start- en finishlocatie is op de Prins Bernhardlaan, tussen de Patrijslaan en de Spechtlaan. De route leidt vervolgens de renners door de Prinses Marijkelaan, Koningin Julianalaan, Prinses Beatrixlaan, Prins Bernhardlaan, Prinses Marijkelaan, Fazantlaan, Valklaan om weer op de Prins Bernhardlaan uit te komen.

Ronden
Om 17.00 uur starten de Nieuwelingen voor hun wedstrijd over 31 ronden. In deze categorie, met jongens die dit jaar 15 of 16 jaar worden, wordt weer een levendige strijd verwacht. Daan Kool, Wessel Krul en Ivar Immerzeel stonden de afgelopen weken al op het podium en zijn dus in vorm. De vraag is wie van het deelnemersveld het beste overweg kan met het bochtige parkoers in Maartensdijk.

Honderd
Het maximale aantal van honderd deelnemers heeft zich ingeschreven voor de Amateurwedstrijd. Onder hen de oud-winnaars Allard Epping (2015, 2013 en 1998), Eddy Hermsen (2010), Bob Jonkheer (2007) en André van Reek (2004). Lars Rietveld en Wesley Steekers hebben eerder ook in Maartensdijk op het podium gestaan. Maarten Schavemaker was vorig jaar lange tijd in de aanval maar werd in de finale teruggegrepen. Gaat hij voor een revanche? Albert van Riessen, de nummer twee van vorig jaar, grossiert momenteel in podiumplaatsen. Het belooft zaterdag een spannende wedstrijd te worden. (Jan Westbroek)

PARKEERVERBOD
Als gevolg van bovengenoemde wielerronde zijn op zaterdag 21 mei a.s. tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen ten aanzien van de Prins Bernhardlaan, Prinses Marijkelaan, Koningin Julianalaan, Prinses Beatrixlaan, Fazantlaan en Valklaan, voor zover tot het parkoers van de wielerronde behorend. In verband hiermee is het verboden om tussen 15.00 en 22.00 uur op genoemde wegen voertuigen te parkeren. De organisatie verzoekt u om tijdig de straat autovrij te maken.