Modeshow bij Winkel zonder Kassa

Algemeen Algemeen

Op 19 mei wordt om 16.00 uur de nieuwe zomercollectie van de Winkel zonder Kassa, Molenkamp 48, De Bilt getoond tijdens een modeshow. Leerlingen van de Werkplaats organiseren de modeshow in het kader van hun maatschappelijke stage.

De Winkel zonder Kassa is een winkel met mooie kleding en verzorgingsproducten voor vrouwen die leven in 'stille armoede'. De winkel is opgericht door Octavia Soering. Zij vindt het van groot belang, dat elke vrouw haar eigenwaarde en zelfverzekerdheid kan behouden. In de winkel hoeven vrouwen even niet aan hun zorgen te denken of bezig te zijn met overleven. Ze kunnen zich hier mooi maken en waardig voelen.

Maatschappelijke stage
Van 17 t/m 19 mei lopen 78 leerlingen van de Werkplaats stage bij maatschappelijke organisaties in gemeente De Bilt. Twee leerlingen lopen stage bij de Winkel zonder Kassa. Zij helpen met het uitzoeken en opruimen van kleding en cosmetica en daarnaast gaan zij een modeshow voorbereiden om de nieuwe zomercollectie te tonen. Er moeten modellen gevraagd worden, kleding uitgezocht, muziek geregeld etc. Tijdens de dag van de modeshow om 16.00 uur worden zij bijgestaan door een groep leerlingen van de Werkplaats, zij zullen allemaal een taak krijgen, zoals helpen met het aankleden van de modellen, nagels lakken en de catwalk voorbereiden. Belangstellenden voor de modeshow zijn van harte welkom. Graag aanmelden via h.janssen@mensdebilt.nl. De modeshow is namelijk niet vrij toegankelijk voor iedereen.