Een scene uit 'De paden op, de lanen in'.
Een scene uit 'De paden op, de lanen in'.

Steeds Beter schittert met drie eenakters

Algemeen Kunst & Cultuur

door Guus Geebel

Voor een uitverkochte theaterzaal van Het Lichtruim speelde toneelvereniging Steeds Beter op zaterdag 14 mei drie eenakters. De eenakters worden gewoonlijk alleen op festivals gespeeld, maar door er meerdere te spelen kon een avondvullend programma worden gebracht.

Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat de toneelvereniging werd opgericht onder de naam: Wij hopen op Steeds Beter. Destijds waren er zeven toneelverenigingen in De Bilt. Steeds Beter, zoals de naam later werd, is als enige overgebleven. De avond begon met 'De paden op, de lanen in'. De eenakter is geschreven door Anneke Iseger die er ook een rol in speelt. Andries en Pieter (Warner Belger en Bert Blankensteijn) maken een wandeltocht in Drenthe en ontmoeten daar de zusters Coby en Hanna (Anneke Iseger en Els Verzu). Als een van de dames haar enkel verzwikt komt er van wandelen niets meer en ontstaan allerlei komische situaties. Begeleid door accordeonist Cees Pauw werden ook liedjes gezongen. Frits Blankensteijn regisseerde het stuk.

De verrassende eenakter Blind Date werd gespeeld door Adrie Zwanenberg, Hans Frederiks en Anke van Doleweerd. Erica Vorderhake schreef het stuk en deed de regie. Met de derde eenakter won Steeds Beter afgelopen januari het jaarlijkse Eenakterfestival in Baarn. Het stuk 'Een Bloedstollend Slot' werd geschreven door Anneke Iseger en onder regie van Frits Blankensteijn gespeeld door Marijke de Wilde, Anke van Doleweerd, Anneke Iseger, Cindy Donselaar en Diederick Vollenga. Na de geslaagde optredens was er een daverend applaus.