Dat wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen Algemeen

Met verbazing en verontwaardiging heb ik het artikel gelezen, waarin wordt vermeld dat de beeldengroep van Jits Bakker uit Beerschoten moet verdwijnen. Uit het artikel begrijp ik dat Jits Bakker destijds de beelden heeft geschonken aan de bevolking. Zou dan ook niet de bevolking moeten worden geraadpleegd over zo'n ingrijpend besluit? Het minste dat je mag verwachten is inzage in de plannen en het hoe en waarom deze beelden daarin niet zouden passen.

Toen ik in De Bilt kwam wonen ging ik voor het eerst naar een zomerconcert op Beerschoten. Lekker in het gras met de rug tegen een boom luisteren naar de muziek en kijken naar al die mensen die daar rond liepen en intussen de beelden bewonderden. Ik vond het net een scène uit een film. Nadien heb ik er ook vaak gewandeld en bezoekers meegenomen om de beelden te bekijken.

Een dochter van mij, die in Utrecht woont komt er denk ik wekelijks om er te wandelen. Ze roemt dan altijd het contrast tussen de ruimtelijkheid van de beeldentuin en de beschermende bosrand er naast. Ze zit er dan een poosje om uit te rusten en te genieten van de beelden.

Ik ben niet zo'n voorstander van referenda, maar in dit geval zou ik zeggen een mooi klein Bilts referendumpje zou hier op zijn plaats zijn. Welke jongere die verstand heeft van twitter en facebook zet zoiets op touw? Mijn stem heb je. De beelden moeten blijven!

Tine Arkenbout-de Vroome