Irene weet flitsend te acteren aan het net.
Irene weet flitsend te acteren aan het net. foto Ron Beenen

Irene Dames 1 imponeert maar verliest

Algemeen Sport

De laatste wedstrijd van het seizoen speelde Irene thuis tegen kampioen Gemini Kangeroes. Gemini was ook de tegenstander tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen, toen was Irene met 4-0 kansloos.

Dat het jonge Ireneteam gegroeid is werd tijdens de eerste set direct duidelijk gemaakt; met flitsend aanvalsspel liet Irene de kampioenen alle hoeken van het veld zien, 25-18. De tweede set liet Gemini zien waarom ze kampioen geworden zijn, maar de derde set denderde Irene met 25-14 over de tegenstander heen. De pass lag nagenoeg perfect en spelverdeelster Fuerra Everaert toverde de ene na de andere flitsende combinatie uit haar handen. De vierde set was het nog steeds alles Irene wat de klok sloeg: 'Gek werden we er van, we werden steeds de verkeerde kant op gestuurd. Wat is dit team enorm gegroeid',  zei de Gemini-coach na de wedstrijd. Op 24-16 had Irene 8 matchpoints, maar opeens stokte de machine. Gemini ging alles of niets serveren en het werd dus alles. Gemini trok op miraculeuze wijze deze set naar zich toe en daarna ook de vijfde set.

Toch een mooie afsluiting van een bijzonder seizoen waarin een piepjong Irene team (met twee ervaren speelsters) bij vlagen imponerend volleybal liet zien. De grote uitdaging is nu het team voor volgend jaar bij elkaar houden, want veel talent betekent ook dat er flink getrokken wordt aan de jonge Irene speelsters.            (Michel Everaert)