Roelie Olthof (rechts) is voorzitter Meldpunt Vrijwilligerswerk, Carrie Zoutkamp werkt ook bij Meldpunt vrijwilligerswerk en is ook al erg lang actief binnen deze vereniging.
Roelie Olthof (rechts) is voorzitter Meldpunt Vrijwilligerswerk, Carrie Zoutkamp werkt ook bij Meldpunt vrijwilligerswerk en is ook al erg lang actief binnen deze vereniging.

Zeven vrijwilligers in het zonnetje

Algemeen Algemeen

In het kader van de Mathildedag 2016 zette burgemeester Arjen Gerritsen maandag 14 maart zeven vrijwilligers uit de verschillende dorpen van de gemeente in het zonnetje. In plaats van een ontvangst op het gemeentehuis werden de mensen thuis of op locatie bezocht. Met deze blijk van waardering wil het gemeentebestuur het belang van vrijwilligerswerk onderstrepen.

Keizerin Mathilde schonk op 14 maart 1122 het gebied van De Bilt aan het klooster Oostbroek. Vanaf dat moment begint de ontwikkeling van het land ten oosten van Utrecht. Het is inmiddels een vaste traditie dat op of rond Mathildedag nadrukkelijk stil gestaan wordt bij het vrijwilligerswerk in de gemeente De Bilt en de mensen die zich daarvoor inzetten. In het verleden gebeurde dat met de Mathildeprijs. Tegenwoordig gebeurt dit door vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Burgemeester Gerritsen huldigde zeven vrijwilligers, die zich voor langere of kortere tijd op uiteenlopende wijze belangeloos inzetten op het vlak van zorg, cultuur, sport of ontspanning.



Carly Veldhuis doet als stagiaire en vrijwilligster officieel vanaf oktober 2015 vrijwilligerswerk bij de voedselbank aan de Molenkamp in De Bilt. Op deze wijze draagt zij meer dan bij aan de Biltse Gemeenschap.




Koersbal is een precisiesport, waarbij het de bedoeling is dat de spelers afgeplatte ballen, bowls, zo dicht mogelijk naar een kleinere doel-bal laten rollen. Cees Lam is coördinator koersbal Westbroek. In de zomer '15 ontstonden er problemen bij de koersbal in Groenekan. Van september t/m november '15 heeft hij het koersbal Groenekan enorm geholpen en vervolgens vindt er regelmatig uitwisseling plaats.



Coby Bos verzorgt de inkopen bij de plaatselijke winkels voor de 'Ontmoetingsruimte' van het Servicecentrum Maartensdijk. Ondanks de ziekte van haar man bleef zij ervoor zorgen dat de voorraden op pijl bleven. Daarnaast schenkt ze op maandagochtend  (1x in de 2 weken) koffie/thee in de 'Ontmoetingsruimte' van het Servicecentrum Maartensdijk.



Gerda Veenstra is coördinator van het project 'Samen Eten' in Hollandsche Rading. Zij is er al meer dan twintig jaar bij betrokken. Samen met vier andere vrijwilligers verzorgt zij op de eerste donderdag van de maand voor ongeveer dertig personen een maaltijd in het Dorpshuis van Hollandsche Rading. 



Cornel Boere geeft als voorzitter van korfbalvereniging DOS in Westbroek al geruime tijd op inspirerende wijze leiding aan de vereniging. De vereniging vervult een belangrijke rol in de Westbroekse gemeenschap en is sinds jaar en dag de ontmoetingsplek voor veel Westbroekers. Onder zijn leiding heeft DOS op het sportieve vlak grote stappen gezet. Dat heeft afgelopen jaren geleid tot veel kampioenschappen en promoties van verschillende teams, zowel op het veld als in de zaal. DOS is een financieel gezonde vereniging en Cornel waakt ervoor om niet verder te springen dan de financiële polsstok van de vereniging lang is. Daarnaast verricht Cornel Boere vrijwilligerswerkzaamheden voor de kerk, de school en het dorpshuis in Westbroek.



Roelie Olthof (rechts) is voorzitter Meldpunt Vrijwilligerswerk en is al jarenlang zeer actief met het vrijwilligerswerk voor het Meldpunt. Het Meldpunt is een organisatie met een klein bedrag aan subsidie; verder regelen zij alles zelf. Zij houden zich vooral bezig met het individueel vervoer van ouderen naar bv. een huisarts of naar de Voedselbank. Carrie Zoutkamp werkt ook bij Meldpunt vrijwilligerswerk en is ook al erg lang actief binnen deze vereniging. Zij helpen veel ouderen die een vervoersvraag hebben.