V.l.n.r. Coby Merkens, Eva Siderakis, Ria Dekker en Fieke Faber bij de ingang van de Groene Daan.
V.l.n.r. Coby Merkens, Eva Siderakis, Ria Dekker en Fieke Faber bij de ingang van de Groene Daan.

Vrouwen van Nu en de Wereldwinkel

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Woensdag 9 maart organiseren Wereldwinkel De Bilt en Vrouwen van Nu, afd. Groenekan een evenement ter gelegenheid van Vrouwenweek 2016. Het thema is: 'Zeg eens eerlijk, maak jij het verschil?'

Vrouwen van Nu laat vrouwen aan het woord, die het verschil maken op het gebied van duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap. Wereldwinkels strijden al ruim 45 jaar voor meer eerlijke handel in de wereld. Reden genoeg voor een gezamenlijk evenement over 'eerlijk zijn'.

Goud
Coby Merkens van Vrouwen van Nu: 'Laat je die avond inspireren onder het genot van een fairtrade drankje, aangeboden door de Wereldwinkel. We zullen filmpjes laten zien en praten over klimaatneutrale koffie en fairtrade sieraden. Een deel van de collectie sieraden, sjaals en tassen van de Wereldwinkel is aanwezig. Als bijzondere attractie vertellen Hoogenboom & Bogers Edelsmeden uit Bilthoven hoe zij sieraden maken van fairtrade goud'.

Wereldwinkel
Fieke Faber (Wereldwinkel De Bilt): 'De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht'. Collega Eva Siderakis: 'Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in 205 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij'.

Vrouwen van Nu
Vrouwen van Nu is een vereniging met ruim 47.000 leden die met de kracht van vrouwen de leefomgeving versterkt. Vrouw van Nu Ria Dekker: 'Samen maken we het verschil. Vrouwen van Nu adviseert beleidsmakers en ondersteunt verschilmakers op de thema's duurzaamheid, inrichting van het leefgebied en sociale leefomgeving. Vrouwen van Nu is de initiatiefnemer van Vrouwenweek en biedt trainingen en workshops die jouw kracht en invloed vergroten via het Vrouwen van Nu College. Lokaal zijn er tal van acties en activiteiten waar je aan kunt meedoen'.

Evenement
Eva Siderakis (Wereldwinkel) en Coby Merkens: 'Wil jij meedenken en praten over het thema Eerlijk? Kom dan woensdag 9 maart naar deze avond. Neem gerust vriendinnen en buurvrouwen mee en ontdek hoe jij het eerlijke verschil kunt maken. Het evenement wordt gehouden in Dorpshuis 'De Groene Daan', Grothelaan 3, Groenekan. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis.