Onlangs kwam de brandweer nog in actie bij een woningbrand in Bilthoven.
Onlangs kwam de brandweer nog in actie bij een woningbrand in Bilthoven.

Brandweer Groenekan organiseert wedstrijden

Algemeen Algemeen

Op zaterdag 12 maart worden de jaarlijkse Onderlinge brandweerstrijden in samenwerking met de vrijwillige brandweer Groenekan georganiseerd voor verschillende korpsen in de regio Utrecht.

Elk jaar organiseert de vereniging De Onderlinge in de provincie Utrecht een brandweerwedstrijd. Dit jaar is het de beurt aan de vrijwillige brandweer Groenekan om de wedstrijd te verzorgen op zaterdag 12 maart a.s. De korpsen De Bilt/Bilthoven, Kamerik, Kockengen, Maarsseveen Tienhoven, Maarssen, Maartensdijk, Vinkeveen, Vleuten, Westbroek, Zegveld en de bedrijfsbrandweer van Jacobs Douwe Egberts strijden tegen elkaar.

Welkom
De wedstrijd is voor iedereen toegankelijk en zo opgezet dat alle werkzaamheden goed kunnen worden bekeken. 11 korpsen tonen er hun vaardigheden. Hiermee kan een goede indruk worden verkregen van het werk van de brandweer: branden worden geblust en mensen in nood worden gered. Bezoekers kunnen zich melden aan de Kon. Wilhelminaweg 439 te Groenekan. Van daaruit worden zij naar de wedstrijdlocatie verwezen. De eerste ploeg start om 8.30 uur en de laatste begint om 16.45 uur. Na afloop van de wedstrijd vindt rond 18.00 uur de prijsuitreiking plaats in een zaaltje aan de Groenekanseweg 8b te Groenekan door de heer Bas van den Hemel.