Handen uit de mouwen met NLdoet

Algemeen Algemeen

Lindenhaeghe, het opleidings- en exameninstituut voor de financiële branche, doet dit jaar voor het eerst mee aan NLdoet, de grootste landelijke vrijwilligersactie. Tien medewerkers van Lindenhaeghe gaan aan de slag bij Buurtboerderij De Schaapskooi in Bilthoven.

Lindenhaeghe, sinds vijf jaar gevestigd in Bilthoven, heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda staan: ze kiezen lokale leveranciers, printen bewust, kiezen voor verantwoorde koffie en springen zuinig om met personeel. Die kunnen rekenen op gezonde lunches, RSI-werende werkplekken en zelfs af en toe een masseuse op de werkvloer. 'Maar we wilden meer', vertelt Lisa Bemelmans van Lindenhaeghe. Toen NLdoet opdook, wisten we: dat gaan we doen. Bemelmans stuurde een mailtje rond en ruim vijftien collega's reageerden meteen positief en wilden meedoen.

Buurtboerderij
Het bedrijf gaat zich vrijdag 11 maart inzetten voor Buurtboerderij De Schaapskooi van Reinaerde. Daar krijgt de moestuin een fikse uitbreiding en moet het hekwerk verplaatst, graszoden verwijderd en bloemen en planten verpot. Op deze manier zet Lindenhaeghe zich in voor cliënten van Reinaerde, buurtbewoners en scholieren uit de wijk. 'We vonden het belangrijk dat het een echte aanpakkersklus was', vertelt Lisa Bemelmans, 'lekker naar buiten, iets met je handen doen en direct resultaat zien', dat waren criteria waarop we klussen beoordeelden. Deze klus voldeed daaraan en we vonden het een mooi maatschappelijk doel. Ik hoop dat we na het doen van deze klus echt voelen dat we ergens aan hebben kunnen bijdragen.' Daarnaast hoopt Bemelmans op een gezellige, zinvolle dag met een club collega's. 'Het moet ook gewoon een hele leuke dag worden.' Ze heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. De Schaapskooi nam daags na de inschrijving van Lindenhaeghe contact op. 'Ze hebben het goed georganiseerd, en waren enthousiast dat we ons komen inzetten, heel erg leuk.' Voor Lindenhaeghe past meedoen aan NLdoet binnen het beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Lindenhaeghe wil dan ook jaarlijks mee gaan doen aan NLdoet. 'Uit de enthousiaste reacties van medewerkers op dit initiatief merk je ook dat MVO echt past bij de cultuur van ons bedrijf.´

NLdoet in de gemeente
In gemeente De Bilt doen bijna dertig maatschappelijke organisaties mee aan NLdoet. Klussen variëren van een verwendag voor ouderen tot het snoeien van bomen voor landgoed Eyckenstein. Verschillende bedrijven, sportclubs en vriendengroepen hebben zich al ingeschreven bij de klussen maar er zijn nog steeds vrijwilligers nodig. Meedoen hoeft overigens niet in groepsverband, ook individuele vrijwilligers zijn van harte welkom.

Info
Meer weten over meedoen als bedrijf in gemeente De Bilt. Neem contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor de Bilt, judith@samenvoordebilt.nl of tel. 06 11564957. Meedoen als maatschappelijke club of individuele vrijwilliger? Neem contact op met Ingrid Huisman van de Vrijwilligerscentrale van MENS De Bilt, i.huisman@mensdebilt.nl en tel. 030 7440595. Ook organisaties die nog mee willen doen kunnen contact opnemen, meedoen kan nog steeds. Voor het meest actuele overzicht van klussen kijkt op de website van NLdoet (www.nldoet.nl) en zoekt u binnen gemeente De Bilt.
(foto Hans Lebbe)