Activiteiten in de Centrumkerk

Algemeen Algemeen

In de Centrumkerk aan de Julianalaan te Bilthoven worden steeds nieuwe activiteiten georganiseerd om de gemeente en andere belangstellenden op de hoogte te houden van interessante onderwerpen.

Op donderdag 3 maart om 20.00 uur houden twee leden van de commissie een tandemvoordracht over één van de beroemdste Nederlanders, voor wie dit jaar 2016 een gedenkjaar is: Desiderius Erasmus (1466 - 1536), dus 550 jaar geleden geboren. Drs. Hans Bouma zal over zijn leven vertellen en ds. Gijsbert van Beusekom over zijn werken. De toegang is vrij, behoudens een vrijwillige bijdrage voor de aangeboden consumptie.

Klas
Op vrijdag 18 maart wordt om 19.30 uur de film Être et avoir vertoond. Het is de documentaire over een Franse plattelandsschool, die in 2002 in korte tijd de wereld veroverde. De documentaire won verschillende filmprijzen en werd vooral geroemd om het authentieke, eenvoudige beeld dat het gaf van het Franse platteland. Gedurende een heel schooljaar wordt een basisschooltje in de Auvergne (Saint-Étienne-sur-Usson) gevolgd. In de school van slechts één klas, met kinderen van de leeftijden 4 tot 11 jaar, heerst de orde van schoolmeester Georges Lopez. Ook hier is de toegang vrij onder dezelfde condities.

Stille week
Tenslotte wordt in de Stille Week, op dinsdag 22 maart, een bijzondere DVD getoond. 'Erbarme Dich' is niet een uitvoering van de Matthäus Passion van Bach, maar een kaleidoscopisch bericht van de diepe indruk, die dit werk op allerlei mensen heeft, zoals Bachdirigent Pieter Jan Leusink en schrijfster Anna Enquist. Omdat er om half acht een korte kerkdienst wordt gehouden, begint de vertoning ervan eerst om half negen. Er zal geen nabespreking zijn. Informatie: Hans Bouma, tel. 030 2204496.