Herontwikkeling van locatie Werkschuit aan de Beatrixlaan baart omwonenden zorgen.
Herontwikkeling van locatie Werkschuit aan de Beatrixlaan baart omwonenden zorgen.

Zorgen over herontwikkeling De Werkschuit

Algemeen Algemeen

Tijdens een bijeenkomst over het plan van aanpak voor de herontwikkeling van de locatie Werkschuit aan de Beatrixlaan 1 in Bilthoven hebben omwonenden hun zorg uitgesproken over de extra verkeersdrukte die de beoogde woningen zouden veroorzaken.

Omwonenden vragen aandacht voor de hoogte en omvang van de bebouwing in verband met een mogelijke vermindering van uitzicht en zonlicht. Ook hebben zij kanttekeningen geplaatst bij het voornemen om sociale huurwoningen te realiseren. Men wil in de buurt een goede balans houden tussen sociale huurwoningen en andere woningcategorieën. Tot slot hebben de omwonenden de wens geuit om tijdens het vervolgproces in een klankbordgroep mee te denken over de herontwikkeling van de locatie.

Vervolgproces
Het College heeft toegezegd de inbreng uit de buurt mee te zullen wegen in het vervolgproces. De gemeente heeft aangegeven te geloven in de uitgangspunten voor herontwikkeling van de locatie en in goed overleg met de omwonenden graag de uitdaging aan te willen gaan om te laten zien dat de ontwikkeling inpasbaar is. Ook heeft de gemeente toegezegd tot het in het leven roepen van een klankbordgroep. Een volgende inloopbijeenkomst zal plaatsvinden op 1 maart om 19.30 uur in de Opstandingskerk aan de 1e Brandenburgerweg 34 te Bilthoven.