PvdA De Bilt organiseert discussieavond

Algemeen Politiek

Het jaar 2015 was een belangrijk jaar. Gemeenten werden volledig verantwoordelijk voor de WMO en de Jeugdzorg. Maar ook 2016 is cruciaal. Gemeenten - en dus ook De Bilt - buigen zich over de zogenaamde transformatie van de lokale zorg. De PvdA De Bilt organiseert hierover een discussieavond, in aanloop naar de gemeenteraadsvergadering over dit belangrijke onderwerp.

Met de transformatie van WMO en de Jeugdzorg probeert de gemeente deze lokale zorg verder te verbeteren en in te voeren. Volgens de PvdA moet deze transformatie antwoord geven op belangrijke uitdagingen: hoe ondersteunen we mantelzorgers, hoe koesteren we informele zorg, verleend door vrijwilligers en hoe zorgt men ervoor dat professionele zorgaanbieders onderling goed samenwerken. Deze onderwerpen zijn van direct belang voor inwoners die zorg nodig hebben.

Discussieavond
De discussieavond vindt plaats op woensdag 16 maart om 20.00 uur in het WVT-gebouw aan de Talinglaan 10 te Bilthoven. Geïnteresseerden kunnen zich desgewenst aanmelden bij erikvanesterik@hotmail.com. Via dit emailadres kan ook een discussienotitie opgevraagd worden. Hierin geeft de PvdA aan welke impulsen naar hun mening essentieel zijn voor goede lokale zorg in De Bilt.