Toets aanvraag WMO-voorzieningen

Algemeen Politiek

Sinds vorig jaar zijn gemeenten volledig verantwoordelijk voor de aanvraag en toekenning van WMO-voorzieningen. De PvdA De Bilt wil dat het aanvraagproces getoetst wordt aan de normen en spelregels die de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (Anbo) heeft opgesteld.

Raadslid Erik van Esterik: 'Een logisch en transparant aanvraagproces is voor inwoners die een WMO-voorziening aanvragen erg belangrijk. Gemeenten hebben allemaal min of meer zelf het wiel uitgevonden en wij denken dat het verstandig is nu we een jaar verder zijn, dit aanvraagproces te toetsen. De normen van de Anbo zijn daarvoor erg geschikt'.

Motie
In een daarop betrekking hebbende motie vraagt de PvdA-fractie het WMO-beleid en de uitvoeringspraktijk van de gemeente De Bilt te toetsen aan de 30 normen en spelregels, zoals verwoord in de notitie van de ANBO en aan te geven op welke onderdelen deze overeenkomen en/of afwijken en wat hiervoor de redenen zijn. Uiteraard wordt de motie  afgesloten met de vraag deze analyse te overleggen aan de gemeenteraad en te voorzien van een conclusie en eventuele aanbevelingen.