Jette Muijsson is de komende vier maanden raadslid voor Beter De Bilt.
Jette Muijsson is de komende vier maanden raadslid voor Beter De Bilt.

Uit de gemeenteraad van 28 januari

Algemeen Politiek

Als Gast van de Raad verwelkomt de burgemeester mevrouw Im Sook Yoo. Zij wordt begeleid door Menno Boer (SP). Jette Muijsson wordt als tijdelijk gemeenteraadslid geïnstalleerd voor de fractie van Beter De Bilt. Zij vervangt voor vier maanden Ebbe Rost van Tonningen die revalideert na een heupoperatie. Erik den Hertog wordt voor Bilts Belang geïnstalleerd als commissielid niet zijnde raadslid.

door Guus Geebel

Gebiedsvisie De Bilt Zuid
De raad stelde als algemeen kader voor het toetsen van nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied, unaniem de Gebiedsvisie De Bilt Zuid met de bijbehorende Nota van Beantwoording vast. In de commissie Openbare Ruimte was het agendapunt aangemerkt als hamerstuk, maar op verzoek van Johan Slootweg (SGP) werd het alsnog een bespreekstuk. Aanleiding was een brief van Planta Groencentrum. Slootweg vroeg wat de consequenties zijn voor Planta en de omliggende bedrijven als de visie als toetsingskader geldt. Wethouder Hans Mieras gaat in op de opmerkingen uit de raad en legt uit wat het karakter van het stuk is. 'Het is een visie die ons gaat helpen bij de initiatieven die in het gebied liggen.' De wethouder wil deelplannen in het gebied stap voor stap zorgvuldig volgen en laten beoordelen. In een motie met als onderwerp Faunapassages, ingediend door Henk Zandvliet (GroenLinks) en de fracties van VVD, D66, SP en PvdA, wordt het college gevraagd de besturen van de gemeente en de provincie Utrecht te wijzen op de afspraken in de samenwerkingsovereenkomst en aan te dringen op de spoedige realisering van de faunapassages over de Utrechtseweg en De Biltse Rading. De motie krijgt steun van de raad.

Hamerstukken
De raad besluit bij hamerslag B & W toestemming te verlenen voor het wijzigen van de gemeenschappelijke regeling Gemeentelijke Gezondheidsdienst regio Utrecht (GGDrU) en voor het vaststellen van het voorbereidingsbesluit ter bescherming van het terrein Utrechtseweg 341 De Bilt.

Mevrouw Im Sook Yoo woonde als Gast van de Raad de vergadering bij.