?Omwonenden van de Maurice Maeterlincklaan zetten zich in voor renovatie van het verwaarloosde speeltuintje.
?Omwonenden van de Maurice Maeterlincklaan zetten zich in voor renovatie van het verwaarloosde speeltuintje.

Nieuwe speeltoestellen voor kinderen

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Het speelveldje aan de Maurice Maeterlincklaan in De Bilt ziet er mistroostig uit. Vooral de afgebladderde wip, schommels en glijbaan vallen direct op. Ondanks herhaalde aanvragen voor subsidie bij de gemeente, krijgt de ingestelde Biltse werkgroep steeds nul op haar request.

'Ik ben erg teleurgesteld in de gemeente'; aan het woord is Sharon Heesen, werkgroeplid in De Bilt. Zij vervolgt: 'De toestellen in het speeltuintje zien er niet uit, zó verwaarloosd. De verf bladdert van de toestellen af. Het is zelfs zo erg dat kinderen laatst verf in hun mond kregen. Dat is gewoon puur gif. Als ouders ben je daar niet blij mee. Al vanaf oktober 2014 zijn wij bezig met subsidie aan te vragen bij de gemeente, maar zij reageren gewoon niet. Ja, alleen als een toestel zó slecht is, wordt het weggehaald, maar er komt niets voor in de plaats'. Niet alleen kinderen uit de directe omgeving spelen op het veldje tussen de huizen, maar ook veel kinderen vanuit andere wijken zijn regelmatig in het speeltuintje te vinden. Heesen: 'Het is zo leuk om te zien hoe die kinderen hier lekker spelen, het is goed voor hen om in contact te komen met andere kinderen en ook ouders treffen elkaar hier regelmatig'.

Werkgroep
Inmiddels is een werkgroep in het leven geroepen door omwonenden en is een nieuw plan uitgewerkt. Heesen: 'Samen hebben wij een plattegrond van het nieuwe speeltuintje gemaakt, met daarin de wensen die wij hebben. Wij willen graag nieuwe toestellen, zoals een glijbaan, een speelhuisje, een wip en een vogelnestschommel. Ook een nieuw parcourtje voor fietsers zou leuk zijn. De schommels en wipkippen willen wij best zelf schuren en schilderen, maar het zou fijn zijn als de gemeente De Bilt ook een duit in het zakje doet. Laatst hoorde ik dat zij een toezegging hebben gedaan om een toestel te subsidiëren bij de Planetenbaan, dus waarom niet bij ons? Voor de boomstammen rond het speeltuintje hebben wij inmiddels een sponsor gevonden. Onderhoudsbedrijf Morssink zijn wij daar dan ook zeer erkentelijk voor'.

Bij gebrek aan belangstelling vanuit de gemeente wordt door de werkgroep ook naar andere financieringsmethoden gezocht. Bedrijven of particulieren die een steentje willen bijdragen zijn van harte welkom. Heesen: 'Wij hebben een boekje gemaakt voor eventuele sponsors en wij willen handtekeningen in de buurt ophalen en bij de gemeente aanbieden. Onze kinderen verdienen een veilige en mooie speeltuin, toch?' Voor meer informatie kunt u mailen naar Speeltuinmaeterlinck@gmail.com