Afbeelding

'Project X' zorgt voor onrust

Algemeen Politieberichten

In De Bilt heeft een grote groep jongeren voor een onrustige avond gezorgd. Ze kwamen vrijdagavond bij elkaar in de buurt van het Van Boetzelaerpark aan de Utrechtseweg om daar een feestje te vieren. Via Whatsapp was een bericht verspreid over een feest in een van de huizen, maar dat was niet het geval. 

Daarop stonden ze zich stierlijk te vervelen en trokken ze de woonwijk in om daar flink huis te houden. Her en der ontstonden vechtpartijen en ook richtten sommigen vernielingen aan. Er sneuvelden wat ruiten en ook een tuinhekje moest het ontgelden. 'In de omgeving van de Utrechtseweg, ter hoogte van de Kerklaan, werden onder meer tuinmeubilair vernield, hekjes kapotgemaakt en ruitjes ingeslagen', meldt de politie.

Politie
De politie kreeg flink wat meldingen van buurtbewoners en ging met meerdere agenten naar de wijk om de jongeren uiteen te drijven. De onrust begon rond 21.30 uur. Ongeveer anderhalf uur later was de rust weergekeerd en waren de jongeren vertrokken. De politie heeft een jongen van 17 opgepakt. De politie vermoedt dat nog niet alle schade is gemeld en verwacht dat meerdere buurtbewoners nog aangifte gaan doen van vernieling.