Afbeelding

Sporttalent Puck 't Lam

Algemeen Sport

door Rob Klaassen

Puck 't Lam is verreweg het jongste sporttalent, dat dit jaar is genomineerd. Ze is 11 jaar. Haar moeder Marjolein: 'Bij turnen ligt de leeftijdgrens altijd aanzienlijk lager dan bij andere sporten'. Ze is op 5-jarige leeftijd begonnen met turnen. Marjolein: 'Al heel jong wilde zij heel graag op turnen. We hebben haar, toen ze vijf jaar was, naar een les ritmische gymnastiek gedaan. Ze keerde daarvan na de eerste les gedesillusioneerd terug. Dat was niet wat ze bedoelde. Ze wilde echt turnen. We hebben haar toen op een echte turnclub gedaan. Sindsdien is ze niet meer te stuiten'.

Puck doet niets liever dan trainen en in wedstrijden uitkomen. Ze is gedreven om zo goed mogelijk te presteren. Volgens haar moeder is ze met vrijwel niets anders bezig dan met turnen. Het is haar lust en haar leven. De vraag of Puck uit een echte turnfamilie komt, wordt ontkennend beantwoord. 'Wij zijn echte tennissers. Niemand in de familie turnt. Waar dit vandaan komt is ons een raadsel. Maar Puck wilde dit dus al op heel jonge leeftijd'.

Puck is begonnen met turnen bij SV Irene. Ze heeft daar zes jaar met veel plezier geturnd. In september 2015 is ze overgestapt naar 'Turn4U' In Utrecht. Ze wilde graag op een hoger niveau gaan turnen. Er zijn bij 'Turn4U' meer trainingsfaciliteiten en de trainingen worden er op een hoger niveau gegeven.

Trainingsuren.
Puck turnt nu officieel 9 uur per week in Utrecht. Volgens haar moeder wordt dat al gauw 15 uur. Sinds Puck thuis een, weliswaar eenvoudige, evenwichtsbalk heeft, oefent ze ook thuis nog uren op de balk om haar techniek verder te verfijnen. Ook springt ze in haar vrije uren op de trampoline in de tuin. Haar doel is, om te trainen en nieuwe dingen te leren om zo op een hoger niveau aan wedstrijden deel te nemen. Dat is haar doel en haar streven.

Puck zit in groep 7 op de Theresiaschool in De Bilt. Sport en school vallen nu nog goed te combineren. Haar moeder: 'We moeten bekijken of dat op de middelbare school ook nog zo kan. Het zal ook afhangen van de school , het niveau dat ze dan met turnen eventueel heeft bereikt en bovenal of ze het nog met plezier doet'.

Sportprestaties in 2015.
Plaatsing voor het districtskampioenschap met 5e en een 3e plaats in de voorrondes;
Eerste plaats regiokampioenschap in Amsterdam. Hierbij zij aangetekend dat ze tot aan het laatste onderdeel nog op de 6e plaats stond, maar door een fantastische balkoefening toch nog regiokampioen werd;
Op districtskampioenschappen behaalde ze de bronzen medaille;

Puck in volle actie.